Γ. Σφαιρόπουλος: Να αποδιοργανώσουμε την Εφές

Την αγωνιστική περίοδο 2012-13 ο Ολυμπιακός κατάκτησε τον τρίτο ευρωπαϊκό τίτλο του, αποκλείοντας στα προημιτελικά με 3-2 νίκες την Εφές.

56eaf0a91dc52404318b51f8

Τέσσερα χρόνια αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι με τους Τούρκους για μια θέση στο φάιναλ 4, της Κωνσταντινούπολης αυτή τη φορά.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έδειξε ψυχικό σθένος και αποφασιστικότητα να διορθώσει το break που δέχθηκε στην έδρα της στο δεύτερο αγώνα, «σπάνοντας» το πλεονέκτημα της Εφές με τη νίκη στο «Αμπντί Ιπεκτσί» στο τέταρτο παιχνίδι και αύριο θα διεκδικήσει την πρόκριση στο ΣΕΦ.«Είναι ο τελικός των τελικών, εναντίον μιας ομάδας που μας ξέρει και την ξέρουμε πολύ καλά. Το ζητούμενο είναι να κάνουμε όσο πιο καλά μπορούμε αυτά που ξέρουμε. Να φέρουμε το παιχνίδι στα δικά μας μέτρα. Ξέρουμε ποιες είναι οι δυνατότητες και τα θετικά στοιχεία που έχει η αντίπαλός μας και θέλουμε να τους αποσυντονίσουμε», δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

«Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον πλουραλισμό μας στην επίθεση και αμυντικά να τους αποσυντονίσουμε, να τους αποδιοργανώσουμε. Περιμένουμε τον κόσμο, έγινε sold out πολύ νωρίς, με τη φωνή του να ενισχύσει την προσπάθεια των παικτών, και εκείνοι να δώσουν το καλύτερο που μπορούν μέσα στο γήπεδο», συνέχισε ο Σφαιρόπουλος.Ποιο στοιχείο όμως θα ήθελε να δει αύριο περισσότερο από τους παίκτες του ο Έλληνας τεχνικός; «Το πρώτο που θέλω να δω είναι το πάθος και η ενέργεια. Να παίξουμε με καρδιά. Ξέρουμε την Εφές, τι έχει και τι δεν έχει, ποια στοιχεία χαρακτηρίζουν το παιχνίδι της. Έχει, π.χ., καιρό να παίξει ζώνη. Το περιμένουμε. Μπορεί να παίξει ζον πρες. Το περιμένουμε».

Και ο Σφαιρόπουλος κατέληξε: «Για μένα ο πέμπτος αγώνας είναι το δεύτερο ημίχρονο του τέταρτου παιχνιδιού. Όταν παίζεις στα πλέι οφ πρέπει να βελτιώνεις την απόδοσή σου από παιχνίδι σε παιχνίδι. Όπως είχα πει, όποια ομάδα έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια και βελτιώνεται θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να προκριθεί».

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…