Newsroom

Newsroom

Ραγκούσης κατά Σαμαρά-Βενιζέλου: "Τζογάρουν τυχοδιωκτικά τις θυσίες πέντε χρόνων"

«Για ό,τι συμβεί από εδώ και στο εξής στην πατρίδα, την αποκλειστική ευθύνη θα φέρουν ιστορικά και πολιτικά οι κ.κ.Σαμαράς…

ragkousis 0

«Για ό,τι συμβεί από εδώ και στο εξής στην πατρίδα, την αποκλειστική ευθύνη θα φέρουν ιστορικά και πολιτικά οι κ.κ.Σαμαράς και Βενιζέλος», τονίζει σε δήλωσή του αναφορικά με τις αποφάσεις του Eurogroup και την επίσπευση της προεδρικής εκλογής ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει πως η απόφαση της κυβέρνησης κρύβει την πολιτική σκοπιμότητα της αποποίησης της εθνικής ευθύνης των Σαμαρά και Βενιζέλου, τους οποίους κατηγορεί ότι τζογάρουν τυχοδιωκτικά τις θυσίες των πολιτών.

Η δήλωση του Γ. Ραγκούση:

Πρώτον : η Ελλάδα παραμένει τελικά στο Μνημόνιο, την ώρα που η Ιρλανδία και η Πορτογαλία έγκαιρα και προγραμματισμένα ανέκτησαν πλήρως την εθνική τους κυριαρχία, ενώ παράλληλα και η Κύπρος βαδίζει στέρεα και σωστά.
Αντίθετα, η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου απέτυχε να φέρει σε πέρας την ιστορική αποστολή της.
Δεύτερον : προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει τώρα τα χειρότερα είναι αναγκασμένη μέχρι τέλος Φεβρουαρίου να κάνει όσα δεν έκανε δυόμισι χρόνια, επειδή προτεραιότητα των κκ Σαμαρά, Βενιζέλου ήταν η εκτέλεση συμβολαίων διαπλοκής και η αναβίωση πελατειακών αντιλήψεων και πρακτικών. 
Τρίτον : επειδή τα μέτρα που πλέον απαιτούνται θα είναι εξαιτίας τους οδυνηρά, αποφάσισαν να παραπέμψουν τη λήψη τους μετά την προσπάθεια για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Άρα, με βάση το υπαρκτό ενδεχόμενο μη εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, η προφανής πολιτική τους σκοπιμότητα είναι να αποποιηθούν την εθνική ευθύνη τους.
Τέταρτον και σημαντικότερο : εκθέτουν την χώρα σε ανυπολόγιστους κινδύνους και τυχοδιωκτικά τζογάρουν πέντε ετών θυσίες των Ελλήνων και των ελληνικών επιχειρήσεων. 
Για ό,τι συμβεί από εδώ και στο εξής στην πατρίδα, την αποκλειστική ευθύνη θα φέρουν ιστορικά και πολιτικά οι κ.κ.Σαμαράς και Βενιζέλος.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…