Newsroom

Newsroom

Γ. Παπανδρέου: "Όσοι προσπάθησαν να εμπλέξουν τη μητέρα μου θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη"

Ένα τετρασέλιδο υπόμνημα κατέθεσε χθες στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Όπως υποστηρίζει στο υπόμνημά του…

Ένα τετρασέλιδο υπόμνημα κατέθεσε χθες στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Όπως υποστηρίζει στο υπόμνημά του ο κ. Παπανδρέου, πάγια εντολή του προς τους συνεργάτες ήταν η πάταξη της φοροδιαφυγής με κάθε τρόπο, ενώ «πίστευε ότι οι υπηρεσίες θα αξιοποιούσαν όλα τα στοιχεία».
«Δεν ενημερώθηκα ποτέ, ούτε ζήτησα να ενημερωθώ για το περιεχόμενο ή για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα αναφορικά με τη λίστα», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει επίσης ότι κανείς δεν μπορεί να ναι ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, ενώ σε ότι αφορά την εμπλοκή του ονόματος της μητέρας του Μαργαρίτας, κάνει λόγο για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες, καθώς επίσης και ότι το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη.

«Υπενθυμίζω ότι υπήρξα πρόσφατα και ο ίδιος προσωπικά θύμα της φημολογίας που αναπτύχθηκε δημόσια, όπως και της άκρατης σεναριολογίας και συνωμοσιολογίας που επικράτησε σχετικά με τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, όταν με έκπληξη και οργή αντιμετώπισα τη συνειδητή κατά την άποψη μου προσπάθεια ορισμένων να εμπλέξουν στην υπόθεση τη μητέρα μου Μαργαρίτα Παπανδρέου για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Η Δικαιοσύνη θα έχει σύντομα το λόγο σε αυτή την υπόθεση».

Συνεργάτες του πρωθυπουργού χαρακτήριζαν το υπόμνημα ως πλήρες και επαρκέστατο. «Με αυτό το υπόμνημα ο κ. Παπανδρέου δίνει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έχουν τεθεί και καταθέτει τις απόψεις του συνολικά αλλά και ειδικά για το θέμα της φοροδιαφυγής. Είναι ένα υπόμνημα πλήρες, σαφές και επαρκέστατο. Με αυτό λέει ότι έχει να πει. Αυτή είναι η πραγματικότητα και η αλήθεια, όπως την καταγράφει σε αυτό».

Στο μεταξύ, η πλειοψηφία των μελών της Προανακριτικής τάχθηκε κατά του αιτήματος της αντιπολίτευσης για κατά αντιπαράσταση εξέταση Ευάγγελου Βενιζέλου και Ιωάννη Διώτη. Να σημειωθεί ότι σήμερα Τετάρτη αναμένεται να παραστούν ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Γιάννης Καπελέρης, ενώ για το απόγευμα έχει κληθεί να καταθέσει η συνεργάτιδα του κ. Βενιζέλου, Σοφία Μπέλμπα.