Γ. Παπανδρέου: Να σπάσουμε τον ομφάλιο λώρο με την πελατειακή Ελλάδα

Ως αναζήτηση μιας νέας αρχής ερμήνευσε ο Γιώργος Παπανδρέου την παρουσία του κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης «Από τον Ανένδοτο…

papandreou 11

Ως αναζήτηση μιας νέας αρχής ερμήνευσε ο Γιώργος Παπανδρέου την παρουσία του κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» στο Ζάππειο που όπως είπε «ξεπέρασε κατά πολύ τις δικές μας επιδιώξεις».

«Αναζητά ο κόσμος μας μια νέα αρχή. Εκφράζει το αίτημα και την ελπίδα για ένα καινούργιο ξεκίνημα. Μια αναγέννηση του Κινήματός μας. Θα προσπαθήσω να υπηρετήσω αυτή την απαίτηση, όσο πιο σωστά μπορώ, όσο πιο απλά, όσο πιο ενωτικά, έχοντας συνείδηση της ιστορίας, της πορείας, της ευθύνης που μου αναλογεί» υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε πως επιδίωξή του είναι «να συμβάλλουμε ώστε να πραγματοποιηθεί ένας “ανοιχτός” δημόσιος διάλογος για τα μεγάλα διακυβεύματα του καιρού μας και τις πραγματικές ανάγκες της χώρας» και σημείωσε πως «το κοινό χαρακτηριστικό με τις δεκαετίες του ’50, του ’60 και του ’70, δεν είναι άλλο από τη μάχη απέναντι στην εξάρτηση της χώρας».

«Σήμερα, από τα πάσης φύσεως κατεστημένα, εντός ή εκτός Ελλάδας, που δημιούργησαν και συντήρησαν δομές εξάρτησης μέσα από το πελατειακό κράτος» είπε, ενώ σημείωσε ότι τα «διδάγματα πολλά».

«Είναι τώρα η ώρα, οι προοδευτικές δυνάμεις να σπάσουν τον ομφάλιο λώρο με την πελατειακή Ελλάδα και να ορίσουν τον δρόμο για την Ελλάδα των αξιών», είπε και τόνισε ότι «η συνάντηση όλων αυτών των δυνάμεων και η ενότητά τους στη βάση των κοινών αρχών και των αξιών μας, είναι ο μοναδικός αξιόπιστος δρόμος για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια δύναμη πραγματικής προοδευτικής διακυβέρνησης για τον τόπο», «μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης που θα συσπειρώνει γύρω της, με πολιτικούς και όχι άλλους όρους, όλες τις προοδευτικές δημοκρατικές, σοσιαλιστικές και αριστερές δυνάμεις».

Σημείωσε, ακόμη, ότι αυτή η προσπάθεια έχει αξία, ότι για αυτήν αξίζει κάθε πρωτοβουλία και πρόσθεσε πως «και αυτό θα πράξω», συμπληρώνοντας ότι είναι διατεθειμένος να συζητήσει με κάθε πολίτη σε κάθε γωνιά της χώρας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δέχτηκε τις αποδοκιμασίες από μερίδα συγκεντρωμένων κατά την ομιλία του στην εκδήλωση.

Ζάππειο

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…