Newsroom

Newsroom

Γ. Πανούσης: Η "Δημοκρατία του Φόβου" δεν είναι δημοκρατία

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη ο βουλευτής τη ΔΗΜΑΡ και γνωστός…

panousis

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη ο βουλευτής τη ΔΗΜΑΡ και γνωστός εγκληματολόγος Γιάννης Πανούσης.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στο θέμα της τρομοκρατίας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα φαινόμενο που πολιτικά δε συζητήθηκε ποτέ και αντιμετωπίστηκε μόνο δικαστικά, όπως γίνεται τώρα και με τη Χρυσή Αυγή, όμως τόνισε πως αυτά τα θέματα δε λύνονται δια των δικαστηρίων, αλλά θα πρέπει να ερευνηθούν εις βάθος τα αίτια των φαινομένων.

Έκανε μάλιστα λόγο για «Δημοκρατία του Φόβου», η οποία στην πραγματικότητα δεν είναι καν δημοκρατία, καθώς σε μία δημοκρατία το κράτος οφείλει να έχει τον πολίτη στο πλευρό του, και όχι να λειτουργεί σαν «μπαμπούλας».

Σχολιάζοντας τον «ιερό πόλεμο» που εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία για τα θρησκευτικά πιστεύω του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Πανούσης σημείωσε πως τέτοιες συζητήσεις θα είχαν νόημα σε μία μετεμφυλιακή Ελλάδα, όμως «σήμερα που ο κόσμος είναι μορφωμένος, αγανακτισμένος, πόσο περιμένουν να μετρήσει αυτό στο χριστεπώνυμο πλήθος;».

Όσο για το όλο της Δικαιοσύνης, εξέφρασε την ανησυχία ότι κάποιοι δικαστές επιχειρούν να δημιουργήσουν «κράτος δικαστών», δίνοντας «αίμα» στο λαό και μοιράζοντας υπερβολικές ποινές, που «χαϊδεύουν» το λαϊκό περί δικαίου αίσθημα, όμως πρόσθεσε ότι δεν είναι δουλειά των εισαγγελέων να μετρούν το κοινωνικό αίσθημα, αλλά να εφαρμόζουν τους ισχύοντες νόμους.

Τέλος, για την «Κίνηση των 58», σχολίασε πως ουσιαστικά δεν πρόκειται για κεντροαριστερά, αλλά για κεντροδεξιά, καθώς βασικός στόχος τους φαίνεται πως είναι να αντιμετωπίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, και όχι τη Νέα Δημοκρατία.