Γ. Δραγασάκης: Μπορεί να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως τις 20 Μαρτίου

«Η συμφωνία θα κλείσει και μπορεί να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως τις 20 Μαρτίου» λέει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στο «SPIEGEL ONLINE» και προσθέτει: «το Πρόγραμμα υλοποιείται και οι περισσότεροι από τους στόχους υπερκαλύπτονται».

5824bd0a1dc52449358b48c5 1

Στόχος, εν τέλει, της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Γιάννη Δραγασάκη, είναι «η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η ένταξη στο QE και ο αποκλειστικός δανεισμός από τις αγορές μετά τη λήξη του Προγράμματος το 2018».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του εξάλλου, ο Γιάννης Δραγασάκης αναφέρεται και σε έναν άλλο κυβερνητικό στόχο: «Εργαζόμαστε για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα αντιμετωπίζει το κοινωνικό πρόβλημα και θα μειώνει την ανεργία».Κατηγορηματικός στο ερώτημα για πρόωρες κάλπες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απαντά: «Δεν υπάρχει σενάριο πρόωρων εκλογών, η κυβερνητική θητεία λήγει το 2019». Στο ερώτημα για το μέλλον της ηπείρου μας, υποστηρίζει πως «εκείνο που χρειάζεται η Ευρώπη είναι αλλαγή πολιτικής, πρέπει να απεγκλωβιστεί από τη λιτότητα» και προσθέτει: «οι πολίτες της Ευρώπης δεν μπορεί να κυβερνώνται με το μαστίγιο, αυτές είναι νεοαποικιακές λογικές».

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν εμπλέκεται στην εσωτερική πολιτική άλλων κρατών», επισημαίνει σε άλλο σημείο της συνέντευξης, και στο ερώτημα αν η ελληνική κυβέρνηση θα προτιμούσε να διαπραγματεύεται με «κάποιον σαν τον Μ. Σουλτς ως καγκελάριο», ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης απαντά ως εξής: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να “σέρνεται” από την εσωτερική πολιτική άλλων κρατών. Αλλά φυσικά έχουμε τις προτιμήσεις μας, αυτό είναι ξεκάθαρο. Κατά την πεποίθησή μου μια Ευρώπη, η οποία επιμένει στην τήρηση μιας αυστηρής λιτότητας, ρισκάρει στο να την αποστρέφονται τα μέλη της. Το γεγονός μιας αλλαγής πολιτικής στη Γερμανία που θα προκαλούσε μια μετατόπιση της εξουσίας στην Ευρώπη, θα το έβλεπα πολύ θετικά», καταλήγει.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαβεβαιώνει ότι «ο κίνδυνος του Grexit έχει αποτραπεί. Οι όροι οι οποίοι έχουν συνδεθεί με το πακέτο σωτηρίας έχουν εκπληρωθεί σε μεγάλο βαθμό. Σε πολλούς τομείς έχουμε ξεπεράσει τους στόχους, στα φορολογικά έσοδα, τα πλεονάσματα στον προϋπολoγισμό, την είσπραξη ΦΠΑ».

Για τον κυβερνητικό σχεδιασμό ειδικότερα, υπογραμμίζει ότι «στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η επίτευξη συμφωνίας ως προς το τεχνικό μέρος στις 20 Μαρτίου. Μετά, υπάρχει ακόμα χρόνος για να συμφωνήσουμε σε πολιτικό επίπεδο σε δύο σημαντικά σημεία: ποια πλεονάσματα θα πρέπει να επιτύχουμε μετά το 2018 και τι θα γίνει με την μεσοπρόθεσμη ελάφρυνση του χρέους», αναφέρει μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρoς της ελληνικής κυβέρνησης σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Der Spiegel».

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Τα 3 ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ

AP24196753644032

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Τα 3 ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ

Πολλά είναι τα ερωτήματα που χρειάζονται απάντηση για το πως έγινε η επίθεση στον Ντόναλντ…

Μανουσάκης: Παλαιότερα ο κόσμος άκουγε φωνές από το διπλανό διαμέρισμα και δεν έπαιρνε την αστυνομία (Video)

image 1 1

Μανουσάκης: Παλαιότερα ο κόσμος άκουγε φωνές από το διπλανό διαμέρισμα και δεν έπαιρνε την αστυνομία (Video)

Ο γνωστός σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης μιλάει για την μυθοπλασία στην τηλεόραση, την τηλεθέαση, τα κοινωνικά…