Γ. Βαρουφάκης: «Η κυβέρνηση θέλει να επισημοποιήσει την κατάργηση των κεκτημένων των εργαζομένων»

«Δεν υπάρχει προστασία της εργασίας, ούτε του 8ωρου, ούτε του μισθού, μαύρα χρήματα παίρνουν οι εργαζόμενοι κάτω από το τραπέζι, τα ξέρουμε αυτά», τόνισε στις δηλώσεις του στη συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά ο γραμματέας του ΜέΡΑ25. 

5296789

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης σε δήλωσή του στη συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στόχος της είναι να επισημοποιήσει την κατάργηση των κεκτημένων των δικαιωμάτων που λίγοι πλέον εργαζόμενοι ωφελούνται από αυτά.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι «κεκτημένα δεν υπάρχουν. Οι αγώνες των συνδικαλιστικών φορέων παγκοσμίως, του εργατικού κινήματος που ξεκίνησαν από τους δρόμους του Σικάγο κέρδισαν κάποια πράγματα, αλλά τα πάντα είναι στον αέρα. Κάθε μεγάλη κρίση του καπιταλισμού τα “τινάζει” στον αέρα, όλα τα κεκτημένα». Προσέθεσε ότι «δουλειά χωρίς δουλεία, εργασία χωρίς εκμετάλλευση απαιτούν συνεχή συλλογικότητα. Η εξατομίκευση της εργασίας οδηγεί όχι μόνο στην ήττα της μισθωτής εργασίας, αλλά και στην υπανάπτυξη της χώρας που εξατομικεύει και ρευστοποιεί την εργασία».

Αναφερόμενος στις θέσεις του κόμματός του, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «στο ΜέΡΑ25 είμαστε μαζί με τους ανθρώπους της εργασίας. Θέλουμε νέο συνδικαλιστικό κίνημα. Το γεγονός ότι ο κοινοβουλευτισμός μας πάσχει, δεν σημαίνει ότι υπάρχει εναλλακτική στον κοινοβουλευτισμό και στη Δημοκρατία. Το ίδιο ισχύει και με τον συνδικαλισμό».

Συνεχίζοντας σημείωσε πως «δεν υπάρχει προστασία της εργασίας, ούτε του 8ωρου, ούτε του μισθού, μαύρα χρήματα παίρνουν οι εργαζόμενοι κάτω από το τραπέζι, τα ξέρουμε αυτά» και αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική είπε πως «αυτό που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να επισημοποιήσει αυτή την κατάργηση των κεκτημένων των δικαιωμάτων που λίγοι πλέον εργαζόμενοι ωφελούνται από αυτά».

«Στόχος μας πρέπει να είναι για να υπάρξει ανάπτυξη, γιατί ανάπτυξη με μισθούς πείνας δεν γίνεται. Ακόμα και στο Μπαγκλαντές, στην Ινδία, στην Κίνα οι μισθοί είναι σε συνεχή αύξηση, γι’ αυτό πάει χέρι-χέρι με την ανάπτυξη. Εδώ πάμε στην αντίθετη μεριά. Και πηγαίνουμε όχι στο μοντέλο του Μπαγκλαντές σήμερα, αλλά στο μοντέλο του Μπαγκλαντές της δεκαετίας του ’70. Αυτό είναι ο θρίαμβος της υπανάπτυξης χέρι-χέρι με τη ρευστοποίηση της εργασίας», τόνισε ο Γ.Βαρουφάκης.
 

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…