Newsroom

Newsroom

«Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή»: Καταγγελία για επίθεση σε δημοτικό σύμβουλο από ΜΑΤ στη χθεσινή πορεία

Το κρεσέντο αστυνομικής βίας των τελευταίων ημερών χτύπησε (κυριολεκτικά και μεταφορικά) και την «πόρτα» δημοτικών συμβούλων!

foithths

Η δημοτική παράταξη «Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή» καταγγέλλει την επίθεση άντρα των ΜΑΤ στον δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Αντωνίου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής αντικατασταλτικής πορείας στην Αθήνα, που χαρακτηρίστηκε, για άλλη μια φορά, από την απροκάλυπτη αστυνομική βία.

Η ανακοίνωση της παράταξης:

Χθες Σάββατο 17/9 το απόγευμα είχε καλεστεί από την φοιτητική και πανεπιστημιακή κοινότητα και πολιτικές συλλογικότητας διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην αστυνομική επίθεση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης την προηγούμενη ημέρα (Παρασκευή) στην συναυλία του Ελευθεριακού Φεστιβάλ με τον Θ. Παπακωσταντίνου.

Με το που ξεκίνησε η μαζική πορεία επί της οδού Πανεπιστημίου οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν χωρίς αφορμή σε αυτήν με κρότου λάμψης, δακρυγόνα και κανόνι νερού με αποτέλεσμα των τραυματισμό διαδηλωτών με ανοιγμένα κεφάλια και άλλους τραυματισμούς. Η επίθεση ήταν λυσσασμένη και ακολούθησε την διαδήλωση σε όλο της το μήκος μέχρι την πλ. Ομονοίας. Σκοπός των αστυνομικών ήταν όχι να μη γίνει η διαδήλωση αλλά ο ίδιος ο ξυλοδαρμός των διαδηλωτών με τα ΜΑΤ να κυνηγάνε όποιον βρίσκανε στην πλατεία.

Εκεί στην Ομόνοια ο Παναγιώτης Αντωνίου, δημοτικός σύμβουλος Αγ. Παρασκευής με το “Φυσάει Κόντρα” με τη δικηγορική του ταυτότητα στο χέρι, απευθύνθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις διαμαρτυρόμενος για την απαράδεκτη αστυνομική βία. Η απάντηση ποια ήταν; Να τον χτυπήσει στο πρόσωπο άνδρας των ΜΑΤ!

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε αστυνομικό κράτος, σε μια καχεκτική δημοκρατία. Η στην πράξη απαγόρευση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της δημόσιας συνάθροισης και διαμαρτυρίας, η αστυνομική κατοχή στα πανεπιστήμια, ο έλεγχος και εξαγορά της ενημέρωσης και οι εξαντλητικές οικονομικές διώξεις σε ανεξάρτητους δημοσιογράφους και ΜΜΕ, η εργαλειοποίηση της ΕΥΠ και οι παρακολουθήσεις, η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης με απανωτές διώξεις με στημένα κατηγορητήρια, η συνεχής αστυνομική βία: όλα αυτά καταδεικνύουν και στον πιο δύσπιστο το μέγεθος της πρόκλησης που έχουμε απέναντι μας.
– Δεν θα το επιτρέψουμε! Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα ένα αστυνομικό κράτος που εξυπηρετεί τα συμφέροντα ελάχιστων όταν οι περισσότεροι από εμάς αντιμετωπίζουμε μια βίαιη υποβάθμιση των ζωών μας.
–Ζητάμε την άμεση ταυτοποίηση του άνδρα των ΜΑΤ που χτύπησε στο πρόσωπο τον Παναγιώτη και τη παραδειγματική ποινική και διοικητική δίωξη και τιμωρία του. Είναι το αυτονόητο σε μια δημοκρατία.
Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους και όλες που υπέστησαν την αστυνομική βία αυτές τις μέρες και σαν δημοτικό σχήμα θα είμαστε, όπως κάνουμε πάντα, σε όλους τους αγώνες για την ελευθερία και την δικαιοσύνη σε αυτό τον τόπο.
Δεν μας φοβίζετε ! Μας εξοργίζετε!

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»