Newsroom

Newsroom

Φυλάκιση 3,5 ετών με αναστολή στον επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι

Σε φυλάκιση 3,5 ετών με αναστολή καταδικάστηκε ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, που κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση χρημάτων, ενώ…

alexey navalny

Σε φυλάκιση 3,5 ετών με αναστολή καταδικάστηκε ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, που κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση χρημάτων, ενώ η ίδια ποινή φυλάκισης αλλά χωρίς αναστολή επιβλήθηκε από ρωσικό δικαστήριο και στον αδελφό του, Όλεγκ.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, γνωστός για τον αγώνα του κατά της διαφθοράς και τις καταγγελίες του για εκτεταμένη οικονομική απάτη στις μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις της Ρωσίας, ηγήθηκε πριν τρία χρόνια των μαζικών διαδηλώσεων κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορώντας τον για διαφθορά.

Οι αδελφοί Ναβάλνι κατηγορούνται ότι υπεξαίρεσαν 30 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 427.000 ευρώ) από δύο εταιρείες, περιλαμβανομένης μίας θυγατρικής της γαλλικής εταιρείας φυτικών καλλυντικών Yves Rocher από το 2008 έως το 2012.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής του, ο Αλεξέι Ναβάλνι υποστήριξε ότι η ρωσική δικαιοσύνη καταδίκασε τον αδελφό του για να ασκήσει πίεση στον ίδιο. «Δεν ντρέπεστε με αυτά που κάνετε;», είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο και στην δικαστή Γελένα Κορομπτσένκο. «Γιατί βάζετε στη φυλακή τον αδελφό μου; Για να με τιμωρήσετε ακόμη σκληρότερα;».

Η σημερινή απόφαση, πάντως, αναμένεται να ικανοποιήσει τους υποστηρικτές του Αλεξέι Ναβάλνι, καθώς οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει την επιβολή δεκαετούς κάθειρξης.

Ο Ναβάλνι βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κατ’ οίκον περιορισμό εκτίοντας πενταετή ποινή φυλάκισης με αναστολή που του επιβλήθηκε τον περασμένο χρόνο για άλλη κατηγορία.

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…