Φύγετε παιδιά απ’ αυτή τη χώρα και μην κοιτάξτε πίσω!

Ενώ ακόμα αγνοούνται επιβάτες από τη μακάβρια σύγκρουση, ο πρωθυπουργός έβγαλε πόρισμα

ΕΚ - Μητσοτακης Τεμπη

Ενώ ακόμα αγνοούνται επιβάτες από τη μακάβρια σύγκρουση, ο πρωθυπουργός έβγαλε πόρισμα ότι το κακό οφείλεται: «κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος…», εκτροχιάζοντας ό,τι ψυχικό απόθεμα μας έχει μείνει από αυτή τη συμφορά. Τη διπλή συμφορά, διότι όταν χάνονται νέοι άνθρωποι η οδύνη γίνεται εξαιρετικά ανυπόφορη.

Επιπροσθέτως, μας ενημέρωσε ότι θα συσταθεί Ανεξάρτητη Υπερκομματική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων η οποία θα διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος. Τι υπαινίσσεται δηλαδή ο χείριστος; Ότι έχει πολιτικό χαρακτήρα η επιτροπή και η διερεύνηση, άρα πρέπει να είναι υπερκομματική; Και για ποια διερεύνηση μιλά αφού έκανε ο ίδιο γνωμάτευση;

Γνωρίζουμε καλά την πάγια τακτική του Μητσοτάκη κι αλλοίμονο στα παιδιά που χάθηκαν. Υπερπροστατευμένος από τα media για άλλη μια φορά, θα πετάξει από πάνω του τις ευθύνες.

Αλήθεια τι έπραξε η παρούσα κυβέρνηση η οποία έχει ως μότο «και ένα ευρώ να γλιτώσουμε αξίζει»; Τίποτα. Κατάργησαν όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες κυκλοφορίας που υπήρχαν στον ΟΣΕ για το κέρδος. Από το 1968 που έγινε η μετωπική στα Δοξαρά μπήκαν τα ραδιοτηλέφωνα και αναμορφώθηκε όλος ο κανονισμός κυκλοφορίας, φτάσαμε σήμερα στο 2023 με κλειστούς όλους σχεδόν τους σταθμούς και προσωπικό χωρίς εκπαίδευση, με ένα μήνα μόνο στην υπηρεσία, να αναλαμβάνει την κυκλοφορία. Το λένε τρία χρόνια τώρα σε όλους τους τόνους όσοι εργάζονται στα τραίνα. Δεν λειτουργούν τα συστήματα κι αυτά που υπάρχουν πάνω στις μηχανές επίσης δεν λειτουργούν. Μήτε φανάρια λειτουργούν κι η υποδομή είναι διαρκώς υπό ανάταξη. Τελευταία φορά που τα ξανάπαν ήταν προχτές, διαμαρτυρόμενοι οι εργαζόμενοι, με αφορμή την επίσκεψη φιέστα Μητσοτάκη στον ΟΣΕ.

Όμως ο πρωθυπουργός, με το διάγγελμα του, το ξεκαθάρισε: ο ιδιώτης πάροχος των δρομολογίων δεν φέρει ευθύνη κι ας επιτρέπει τα δρομολόγια να γίνονται με επισφαλή τρόπο.

Μα όταν υπάρχει μια βρύση με μια πρίζα δίπλα ή από κάτω, είναι βέβαιο ότι κάποιος θα πάθει ηλεκτροπληξία, ακριβώς γιατί πολλαπλασιάζεται η πιθανότητα να κάνει το «λάθος» να βρέξει τη πρίζα. Αυτή είναι η κατάσταση στα ελληνικά τραίνα, όταν εν έτει 2023 στην Ευρώπη τρέχουν με 200 χιλιόμετρα τη ώρα, με εκσυγχρονισμένη τεχνολογία σύστημα που εμποδίζει «τα ανθρώπινα λάθη». Για να μην βραχεί κατά λάθος η πρίζα και τιναχτούν όλοι στον αέρα!

Αχ! ως νέοι και νέες, φοιτητές κυρίως οι περισσότεροι, πόσα ζήσαμε μέσα στα βραδινά δρομολόγια Θεσσαλονίκη Αθήνα. Πόσα έχουμε να θυμόμαστε.

Αχ! οι νέοι που σκοτώθηκαν χτες πριν προλάβουν να ζήσουν και να φτιάξουν αναμνήσεις… Πόσος πόνος.

Να φύγουν όλα τα παιδιά μακριά απ’ αυτή τη χώρα και να μην κοιτάξουν πίσω!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr