Φωτίου: "Οι δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία δεν κάνουν τίποτα" – Με στάση εργασίας απάντησαν οι υπάλληλοι του υπ. Εργασίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις προχώρησε η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε κομματική εκδήλωση, λέγοντας πως οι δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία δεν κάνουν τίποτα. Οι αιχμές της Θεανώς Φωτίου αποσκοπούσαν αποκλειστικά στα διευθυντικά στελέχη, που σύμφωνα με την ίδια την υπονομεύουν. Οι υπάλληλοι του υπ.Εργασίας απάντησαν με στάση εργασίας.

57eba8431dc524ba048b457e

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «όντως οι δημόσιου υπάλληλοι στα υπουργεία δεν κάνουν τίποτα, αυτό μας έχει δείξει η μέχρι τώρα εμπειρία μας». Συνέχισε λέγοντας ότι «είναι ένα κράτος στο οποίο εμείς καθόμαστε πάνω και αυτό από κάτω μας υπονομεύει το σύμπαν».

«Αν δεν είχα νομικό σύμβουλο με αυτά που μου φέρνουν να υπογράψω, θα είχα πάει στη φυλακή» επισήμανε, για να ξεκαθαρίσει πως «το 25% του υπουργείου μου τους έχω μάθει έναν – έναν, είναι νέα παιδιά, ξέρουν γράμματα και μας βοηθάνε. Είναι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεξιοί. Εμείς, δε ζητήσαμε κοινωνικά φρονήματα. Το υπόλοιπο 25%, τα διευθυντικά στελέχη, είναι αυτοί που μας υπονομεύουνε από το πρωί μέχρι το βράδυ».

Και κατέληξε λέγοντας: «Στέλνουν μόνοι τους εγκυκλίους και μετά βγαίνουν τα κανάλια και λένε ότι η άκαρδη Φωτίου έκοψε τα τάδε επιδόματα. Έχει στείλει ο διευθυντής μόνος του εγκύκλιο που κόβει το επίδομα. Τι να σας πρωτοπώ…».


Η αντίδραση των υπαλλήλων του υπ. Εργασίας

Οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Εργασίας απάντησαν με τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους, κάνοντας λόγο για αυταρχικές συμπεριφορές, αναίτιες επιθέσεις και προσβολές, κατηγορώντας την κ. Φωτίου ότι λασπολογεί, καλώντας την να κατονομάσει αυτούς που την υπονομεύουν.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ: «Δεν δεχόμαστε την συλλήβδην απαξίωση των υπαλλήλων και του δυναμικού του υπουργείου και καλώ την κυρία Φωτίου να ανασκευάσει τις δηλώσεις της που θίγουν τους 1.100 εργαζομένους του υπουργείου».

Η απάντηση της Φωτίου

«Λυπάμαι για τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας, η οποία πήρε απόφαση βασιζόμενη σε στοιχεία αποσπασματικά από το διαδίκτυο και δεν θέλησε να συναντηθεί μαζί μου, παρά τη σχετική μου πρόταση» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας.

«Η εμπειρία μου τους 18 μήνες που βρίσκομαι στο υπουργείο και συνεργάζομαι καθημερινά με το προσωπικό των υπηρεσιών της Πρόνοιας είναι ιδιαίτερα θετική και αποδοτική. Αυτή η συνεργασία έχει δώσει και δίνει πολλούς καρπούς στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, στο σχεδιασμό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, στο ΤΕΒΑ, στην προστασία ΑμεΑ, ηλικιωμένων και παιδιών και σε πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες» επισημαίνει η κ. Φωτίου.

Και προσθέτει ότι «όσον αφορά στις ‘φήμες» που «με εμφανίζουν ως εμπνεύστρια νέων Ειδικών Γραμματειών χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες», οι συντάκτες της ανακοίνωσης της ΟΣΥΠΕ κάνουν λάθος. Δεν πρόκειται για φήμες, αλλά για νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά στη δημιουργία Ειδικής Γραμματείας Ρομά (άρθρα 40-45 του νομοσχεδίου για την Κοινωνική Οικονομία). Εκεί περιγράφονται επακριβώς οι αρμοδιότητες της Ειδικής Γραμματείας και δεν προβλέπονται θέσεις μετακλητών υπαλλήλων (ειδικών συμβούλων ή ειδικών συνεργατών), αντίθετα προβλέπεται ότι η υπηρεσία της Ειδικής Γραμματείας θα στελεχωθεί από το δυναμικό του Υπουργείου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Οι συντάκτες της ανακοίνωσης θα ήταν εύκολο να το πληροφορηθούν από εμένα προσωπικά, ώστε να μη εκτίθενται οι ίδιοι και να μην εκθέτουν το συνδικαλιστικό όργανο των υπαλλήλων του Υπουργείου».

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η απάντηση στα ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

syriza grafeia 0

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η απάντηση στα ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν απέκλεισε ποτέ το ενδεχόμενο συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων. Έθεσε για μια…