Newsroom

Newsroom

Futurama: Επιστρέφει μετά από 10 χρόνια το θρυλικό φουτουριστικό animation

H Disney αποκάλυψε με μια φωτογραφία αυτό που περίμεναν εκατομμύρια fans της σειράς κινουμένων σχεδίων

16444469040662

Η πλατφόρμα Disney+ αποκάλυψε σήμερα με μια ανάρτηση στο twitter ότι η θρυλική σειρά κινουμένων σχεδίων Futurama που ξεκίνησε να προβάλλεται το 1998, επιστρέφει με νέα επεισόδια ύστερα από σχεδόν 10 χρόνια απουσίας.

Το Futurama είναι Αμερικανική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων επιστημονικής φαντασίας . Η σειρά δημιουργήθηκε από το Ματ Γκρέινινγκ και αναπτύχθηκε από τον ίδιο και από τον Ντέιβιντ Κόεν για το τηλεοπτικό δίκτυο FOX. Το Futurama ακολουθεί τις περιπέτειες του Φίλιπ Φράι, ενός νεαρού που παραδίδει πίτσα στα τέλη του 20ού αιώνα στη πόλη της Νέας Υόρκης, ο οποίος, αφού άθελα του καταψυχθεί για χίλια χρόνια, βρίσκει εργασία στην Πλάνετ Εξπρές, μία διαπλανητική εταιρεία διανομής στον πολύ διαφορετικό 31ο αιώνα. Ο Γκρέινινγκ οραματίστηκε τη σειρά τη δεκαετία του 1990, καθώς εργαζόταν στους Σίμσονς και αργότερα συνεργάστηκε με τον Κόεν για να αναπτύξουν την ιστορία και τους χαρακτήρες, ώστε να παρουσιάσουν τη σειρά στη FOX.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες το Futurama προβαλλόταν στο κανάλι της Fox από τις 28 Μαρτίου 1999 έως τις 10 Αυγούστου 2003, όταν σταμάτησε η παραγωγή των επεισοδίων. Η σειρά προβαλλόταν ακόμη σε επαναλήψεις στο κανάλι Cartoon Network από τις 1 Ιανουαρίου 2002 έως τη λήξη του συμβολαίου στις 31 Δεκεμβρίου 2007. Το 2007 ξεκίνησε η κυκλοφορία τεσσάρων απευθείας σε DVD ταινιών, η τελευταία των οποίων κυκλοφόρησε στις αρχές του 2009. Το κανάλι Comedy Central σύναψε συμφωνία με την 20th Century Fox Television για να προβάλλει από την αρχή τα ήδη υπάρχοντα επεισόδια και στη συνέχεια τις ταινίες ως 16 καινούρια επεισόδια διάρκειας μισής ώρας το καθένα.

Το Comedy Central ξεκίνησε να προβάλλει τα αρχικά επεισόδια του Futurama στις 2 Ιανουαρίου 2008, με τα καινούρια να ξεκινούν στις 23 Μαρτίου 2008.[3] Τον Ιούνιο του 2009, το στούντιο παραγωγής 20th Century Fox ανακοίνωσε ότι το Comedy Central ανανέωσε τη σειρά για 26 νέα επεισόδια μισής ώρας το καθένα, τα μισά από τα οποία ξεκίνησαν να προβάλλονται στις 24 Ιουνίου 2010. Τα υπόλοιπα 13 επεισόδια ξεκίνησαν να προβάλλονται στις 23 Ιουνίου 2011. Το Μάρτιο του 2011, ανακοινώθηκε ότι το Futurama ανανεώθηκε και για έβδομο κύκλο, ο οποίος προβλήθηκε το 2012 και το 2013.

Καθ’ όλη τη διάρκεια προβολής του, to Futurama έχει λάβει σταθερά θετική κριτική, με αποκορύφωμα ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για “τρέχουσα πιο κριτικά επευφημημένη σειρά κινουμένων σχεδίων” το 2010.Το Futurama έχει επίσης προταθεί συνολικά για 17 βραβεία Annie και 8 βραβεία Έμμυ, κερδίζοντας επτά και τρία αντίστοιχα. Ακόμη ήταν προτεινόμενο τέσσερις φορές για ένα βραβείο Writers Guild of America, κερδίζοντας δύο για τα επεισόδια “Godfellas” και “The Prisoner of Benda”, και μια φορά για το βραβείο Nebula. Ακόμη η σειρά έχει λάβει ένα βραβείο Environmental Media για το επεισόδιο “The Problem With Popplers”.

Πολλά εμπορεύματα σχετικά με το Futurama έχουν κυκλοφορήσει, συμπεριλαμβανομένου μια σειρά κόμικς, ένα βιντεοπαιχνίδι, καθώς και ημερολόγια, ρούχα και φιγούρες με τους χαρακτήρες της σειράς.

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν τα… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο (video)

Περιστέρι

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν τα… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο (video)

Δύο πρωτοφανή περιστατικά έγιναν την ίδια μέρα στον ελληνικό και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

Παπαδάκης Αναστασοπούλου

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

«Μιλάω κι εγώ, μιλάς κι εσύ, μη δυσανασχετείς», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης απευθυνόμενος στη Μαρία…

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

ΤΕΜΠΗ Ατυ

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

Η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας «βάζει στην θέση της» την εισαγγελέα Ειρήνη Κεχαγιά και διατάσσει την…