Fuel Pass: Οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με άρωμα… εκλογών – Στα 80 ευρώ η επιδότηση στη βενζίνη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ανακοινώνει το νέο Fuel Pass για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών στα καύσιμα.

5628592 0

Τους βασικούς άξονες της νέας παρέμβασης της κυβέρνησης στα καύσιμα με επιδότηση και το νέο Fuel Pass ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τη στιγμή που η τιμή της βενζίνης ξεπερνάει πλέον τα 2,5 ευρώ και η ακρίβεια «καίει» τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Τα νέα μέτρα θα καλύπτουν τρεις μήνες, Ιούλιο Αύγουστο και Σεπτέμβριο και θα αφορούν τις τιμές της βενζίνης και του ντίζελ όπως επισημάνθηκε κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Συνολικά τρία εκατομμύρια οδηγοί αναμένεται να είναι οι δικαιούχοι.

Το κόστος των νέων μέτρων είναι 375 εκ ευρώ ακόμη, δηλαδή συνολικά οι επιδοτήσεις της πολιτείας για τα καύσιμα ανέρχονται στα 580 εκ ευρώ. «Είναι ποσά που προέκυψαν από τη συνετή οικονομική διαχείριση και την ανάπτυξη» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι αυξάνεται η επιδότηση για το Fuel Pass στα 80 ευρώ (από 45) για τα αυτοκίνητα και στα 60 ευρώ από τα 35 για τις μοτοσικλέτες.

Στα νησιά, η επιδότηση θα είναι 100 ευρώ για τα αυτοκίνητα και 70 ευρώ για μοτοσικλέτες.

Η νέα παρέμβαση της κυβέρνησης στα καύσιμα που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου και θα έχει διάρκεια τρεις μήνες, έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε και ξεχωριστή παρέμβαση για τους αγρότες.

Συγκεκριμένα επισπεύδεται για τις αρχές Αυγούστου η επιστροφή του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο για το πρώτο εξάμηνο του 2022. Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι αρχική πρόθεση της κυβέρνησης ήταν αυτό να ολοκληρωθεί Νοέμβριο, αλλά όπως είπε υπάρχει πλέον η τεχνική δυνατότητα για τους αγρότες που θα έχουν κάνει δηλώσεις να επιστραφεί η πληρωμή αρχές Αυγούστου.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση πήρε πριν λίγο το «πράσινο φως» από την Κομισιόν για δραστική παρέμβαση στη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Στις 15.00, θα ακολουθήσει η εξειδίκευση των μέτρων από τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Γεωργαντά.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…