Φτυσίματα και εισβολές σε εκκλησίες: Αυξάνονται οι επιθέσεις Ισραηλινών κατά χριστιανών στην Ιερουσαλήμ (video)

Σοκαριστική η κυνικότητα με την οποία Ισραηλινοί έφτυσαν δίπλα σε χριστιανές καλόγριες - Το βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Screenshot 2023 04 14 123518

Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στους Αγίους Τόπους προειδοποίησε σε συνέντευξή του ότι η άνοδος της ακροδεξιάς κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει κάνει τη ζωή χειρότερη για τους χριστιανούς στη γενέτειρα του Χριστιανισμού.

Ο Λατίνος Πατριάρχης που έχει διοριστεί από το Βατικανό, Pierbattista Pizzaballa, δήλωσε στο Associated Press ότι η 2.000 ετών χριστιανική κοινότητα της περιοχής δέχεται αυξανόμενες επιθέσεις, με την πιο δεξιά κυβέρνηση στην ιστορία του Ισραήλ να ενθαρρύνει εξτρεμιστές που παρενόχλησαν κληρικούς και βανδάλισαν θρησκευτικούς ακίνητο με επιταχυνόμενους ρυθμούς.

Μόλις χθες τον γύρο του διαδικτύου έκανε ένα βίντεο που έδειχνε Ισραηλινούς να φτύνουν χριστιανές καλόγριες σε γειτονιά της Ιερουσαλήμ, ενώ σε δεύτερο βίντεο, Ισραηλινός φαίνεται να φτύνει προς το μέρος προσκυνητών που κουβαλούσαν έναν μεγάλο σταυρό.

Παράλληλα, το Middle East Eye καταγράφει τη μαρτυρία χριστιανού ιερέα στην Ιερουσαλήμ που καταγγέλλει ότι ένας Αμερικανός εβραϊκής καταγωγής, έριξε το πορσελάνινο ομοίωμα του εσταυρωμένου Ιησού στο έδαφος και άρχισε να χτυπά στο πρόσωπο με ένα σφυρί που είχε μαζί του.

Σύμφωνα με τον John Munayer της διεθνούς οργάνωσης Rossing Center,  παρατηρείται μια αύξηση τόσο στην ποσότητα, όσο και στην ποιότητα των επιθέσεων κατά χριστιανών. «Οι επιθέσεις γίνονται στο φως της ημέρας, εισβάλλουν σε εκκλησίες, δεν υπάρχει ούτε ντροπή, ούτε δισταγμός όταν γίνονται αυτές οι επιθέσεις», τονίζει στο Middle East Eye.

Η άνοδος των αντιχριστιανικών επεισοδίων έρχεται καθώς το Ισραηλινό κίνημα εποίκων, με τη στήριξη της ισραηλινής κυβέρνησης,  φαίνεται να έχει αδράξει τη στιγμή για να επεκτείνει την παρουσία του στην Ιερουσαλήμ.

«Η συχνότητα αυτών των επιθέσεων, οι επιθέσεις, έχει γίνει κάτι νέο», είπε ο Πιτζαμπάλα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του Πάσχα από το γραφείο του, κρυμμένο στα ασβεστολιθικά περάσματα της Χριστιανικής Συνοικίας της Παλιάς Πόλης. «Αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται ότι προστατεύονται… ότι η πολιτιστική και πολιτική ατμόσφαιρα τώρα μπορεί να δικαιολογήσει ή να ανεχτεί ενέργειες εναντίον των Χριστιανών».

Ξεσηκωμός στην Αργεντινή – Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας (photos)

AP24114688766400

Ξεσηκωμός στην Αργεντινή – Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας (photos)

Έως και 1 εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους - Χώροι «κατήχησης» της αριστεράς τα πανεπιστήμια, σύμφωνα…

Άγιοι Ανάργυροι: Ξεσπάει ο πατέρας της Κυριακής – «Να πετάξουν τη στολή οι αστυνομικοί» (video)

at agion 1 1 1

Άγιοι Ανάργυροι: Ξεσπάει ο πατέρας της Κυριακής – «Να πετάξουν τη στολή οι αστυνομικοί» (video)

23 ημέρες έχουν περάσει από την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, έξω από το Τμήμα των…

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

AP23317538119864

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

Ανεξάρτητη διεθνής έρευνα ζητά ο ΟΗΕ για τους ομαδικούς τάφους στα δυο μεγαλύτερα νοσοκομεία της…