Φτυσίματα και εισβολές σε εκκλησίες: Αυξάνονται οι επιθέσεις Ισραηλινών κατά χριστιανών στην Ιερουσαλήμ (video)

Σοκαριστική η κυνικότητα με την οποία Ισραηλινοί έφτυσαν δίπλα σε χριστιανές καλόγριες - Το βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στους Αγίους Τόπους προειδοποίησε σε συνέντευξή του ότι η άνοδος της ακροδεξιάς κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει κάνει τη ζωή χειρότερη για τους χριστιανούς στη γενέτειρα του Χριστιανισμού.

Ο Λατίνος Πατριάρχης που έχει διοριστεί από το Βατικανό, Pierbattista Pizzaballa, δήλωσε στο Associated Press ότι η 2.000 ετών χριστιανική κοινότητα της περιοχής δέχεται αυξανόμενες επιθέσεις, με την πιο δεξιά κυβέρνηση στην ιστορία του Ισραήλ να ενθαρρύνει εξτρεμιστές που παρενόχλησαν κληρικούς και βανδάλισαν θρησκευτικούς ακίνητο με επιταχυνόμενους ρυθμούς.

Μόλις χθες τον γύρο του διαδικτύου έκανε ένα βίντεο που έδειχνε Ισραηλινούς να φτύνουν χριστιανές καλόγριες σε γειτονιά της Ιερουσαλήμ, ενώ σε δεύτερο βίντεο, Ισραηλινός φαίνεται να φτύνει προς το μέρος προσκυνητών που κουβαλούσαν έναν μεγάλο σταυρό.

Παράλληλα, το Middle East Eye καταγράφει τη μαρτυρία χριστιανού ιερέα στην Ιερουσαλήμ που καταγγέλλει ότι ένας Αμερικανός εβραϊκής καταγωγής, έριξε το πορσελάνινο ομοίωμα του εσταυρωμένου Ιησού στο έδαφος και άρχισε να χτυπά στο πρόσωπο με ένα σφυρί που είχε μαζί του.

Σύμφωνα με τον John Munayer της διεθνούς οργάνωσης Rossing Center,  παρατηρείται μια αύξηση τόσο στην ποσότητα, όσο και στην ποιότητα των επιθέσεων κατά χριστιανών. «Οι επιθέσεις γίνονται στο φως της ημέρας, εισβάλλουν σε εκκλησίες, δεν υπάρχει ούτε ντροπή, ούτε δισταγμός όταν γίνονται αυτές οι επιθέσεις», τονίζει στο Middle East Eye.

Η άνοδος των αντιχριστιανικών επεισοδίων έρχεται καθώς το Ισραηλινό κίνημα εποίκων, με τη στήριξη της ισραηλινής κυβέρνησης,  φαίνεται να έχει αδράξει τη στιγμή για να επεκτείνει την παρουσία του στην Ιερουσαλήμ.

«Η συχνότητα αυτών των επιθέσεων, οι επιθέσεις, έχει γίνει κάτι νέο», είπε ο Πιτζαμπάλα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του Πάσχα από το γραφείο του, κρυμμένο στα ασβεστολιθικά περάσματα της Χριστιανικής Συνοικίας της Παλιάς Πόλης. «Αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται ότι προστατεύονται… ότι η πολιτιστική και πολιτική ατμόσφαιρα τώρα μπορεί να δικαιολογήσει ή να ανεχτεί ενέργειες εναντίον των Χριστιανών».

Μετά τον Βαξεβάνη και ο Κώστας Αρβανίτης απαντά με εξώδικο για ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα της «POLITICAL»

Μετά τον Βαξεβάνη και ο Κώστας Αρβανίτης απαντά με εξώδικο για ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα της «POLITICAL»

Aνάλογη πρωτοβουλία είχε κάνει και ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος…

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα για τη Χριστίνα Σούζη – Ντελαπάρισε το αμάξι της στην Κηφισίας (Εικόνα)

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα για τη Χριστίνα Σούζη – Ντελαπάρισε το αμάξι της στην Κηφισίας (Εικόνα)

Άμεσα έσπευσαν έξι πυροσβέστες και δύο οχήματα, ενώ στη συνέχεια ένα ΕΚΑΒ παρέλαβε τη γνωστή…