Φτηνές δικαιολογίες από Μητσοτάκη για την δημοσκοπική κατάρρευση της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός σε μία προσπάθεια να φρενάρει τη δημοσκοπική κατάρρευση της κυβέρνησης, κατέφυγε σε λασπολογία κατά του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

mitsotakis sinedriond 1

Σε μια ομιλία με έντονο προεκλογικό άρωμα προέβη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που γίνεται στο Athens Metropolitan Expo.

Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να πείσει ότι κατά τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όλα ήταν καλώς καμωμένα, με το Μαξίμου να βρίσκεται συνεχώς δίπλα στους πολίτες και να τους στηρίζει στις συνεχείς κρίσεις των τελευταίων ετών. «Οι περισσότεροι Έλληνες αναγνωρίζουν ότι όταν χρειάστηκε το κράτος στάθηκε δίπλα τους, εκτιμούν πως φυλάξαμε τα σύνορα μας και κάναμε πιο ισχυρή την Ελλάδα και χαίρονται γιατί το ψηφιακό κράτος κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και γιατί πληρώνουν λιγότερους φόρους και λιγότερες εισφορές», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης. Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τη χώρα επί ΣΥΡΙΖΑ «βάλτο» και ισχυρίστηκε ότι σήμερα συντελείται μία «αναγέννηση». Στη μαγική εικόνα που προσπάθησε να χτίσει ο πρωθυπουργός δεν έλειψαν τα λογικά άλματα, όπως ότι «οι πολίτες είδαν το εισόδημά τους να μεγαλώνει» και ότι «η Ελλάδα πρωταγωνιστεί διεθνώς». Δεν δίστασε να πει επίσης ότι «το Ελληνικό επιτέλους προχωρά και το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι του χρόνου γεγονός», καθώς και ότι «ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 10% για να το πω απλά προσετέθη ένας 15ος μισθός, μία μόνιμη αύξηση συμπαρασύροντας και τα επιδόματα».

Εξάλλου, τη στιγμή που δέχονται σφοδρή κριτική τα κυβερνητικά μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και την ανακούφιση των νοικοκυριών, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως από την 1η Ιουλίου εξουδετερώνουμε τις συνέπειες της ρήτρας αναπροσαρμογής, παρά τις ασάφειες και τα αναπάντητα ερωτήματα που υπάρχουν ακόμα. Αφού καυτηρίασε τη μέχρι στιγμής στάση της Ε.Ε. στο θέμα της ενεργειακής κρίσης («δεν μπορώ να περιμένω όμως να αλλάξει πορεία το αργοκίνητο ευρωπαϊκό υπερωκεάνιο», είπε χαρακτηριστικά), απευθύνθηκε στη μεσαία τάξη, η οποία –όπως ανέφερε– «δεν μπορεί να πληρώσει τη νύφη της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης».

Από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη δεν έλειψαν τα πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του στο θέμα της ενέργειας, σημειώνοντας πως «μια φιλελεύθερη κεντροδεξιά κυβέρνηση ξεδιπλώνει ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προγράμματα στην ιστορία του τόπου για να ξέρουμε ποιος στέκεται στο πλευρό του πολίτη και ποιος όχι, αλλά και ποιος είναι ψεύτης και ποιος όχι. Ο κ. Τσίπρας καταγγέλλει το χρηματιστήριο ενέργειας που ο ίδιος ψήφισε, διαφημίζει Ισπανία και Πορτογαλία όταν εκεί το ρεύμα είναι ακριβότερο από την Ελλάδα. Κάθε βήμα του σήμερα δεν μπορεί να υπονομεύσει το αύριο».

Ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι «η Ελλάδα τον Ιούλιο του 2019 γύρισε σελίδα και πέρασε πολλές κρίσεις, από τον Έβρο και το Αιγαίο έως την πανδημία του κορονοϊού και την ενεργειακή κρίση». Αναγνώρισε βέβαια ότι «υπάρχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες. Οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί. Παλεύουν δύο Ελλάδες, αυτή που προχωρά και αυτή που μένει καθηλωμένη». Ωστόσο, στον κόσμο του κ. Μητσοτάκη «οι περισσότεροι Έλληνες αναγνωρίζουν ότι όταν χρειάστηκε το κράτος στάθηκε δίπλα τους, εκτιμούν πως φυλάξαμε τα σύνορα μας και κάναμε πιο ισχυρή την Ελλάδα και χαίρονται γιατί το ψηφιακό κράτος κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και γιατί πληρώνουν λιγότερους φόρους και λιγότερες εισφορές. Ωστόσο οι Έλληνες απαιτούν να γίνουμε καλύτεροι. Να κάνουμε λοιπόν τον απολογισμό του έργου μας με σεμνότητα, μας περιμένουν καλύτερες ημέρες και ενωμένοι θα τα καταφέρουμε γιατί είμαστε λαός προκομμένος και μεθοδικός. Η δημοκρατία μας πιο ανθεκτική και η κοινωνία μας πιο ώριμη»…

Προσπαθεί να διαψεύσει τα σενάρια για πρόωρες εκλογές

Ο πρωθυπουργός έσπευσε από την αρχή της ομιλίας του να διαψεύσει εμμέσως τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει “με πολύ δουλειά για τους επόμενους 12 μήνες και με πολύ περισσότερη ύστερα για 4 χρόνια ακόμη”, ο πρωθυπουργός έθεσε ως εξής το καταλυτικό -όπως είπε- δίλημμα των επόμενων εκλογών:

«Το Σύνεδριό μας θα γίνεται κάθε χρόνο»

Το Σύνεδριο του κόμματος μας θα γίνεται κάθε χρόνο, οι πόρτες του θα είναι ανοιχτές και ο αρχηγός του θα εκλέγεται από τις χιλιάδες μέλη και φίλους, η Νέα Δημοκρατία είναι όλης της Ελλάδος και όλων των Ελλήνων. Αυτή είναι και η μεγάλη μας διαφορά, γιατί ένα συνέδριο δεν είναι τακτικό εάν γίνεται κάθε 6 χρόνια, εάν δεν αναζητά τις αιτίες της ήττας και ο ένας και μοναδικός υποψήφιος αρχηγός έχει αντίπαλο μόνο τον εαυτό του. Όταν με εκλέξατε πρόεδρο της ΝΔ δεσμεύθηκα να μεγαλώσω την παράταξη μας και αυτήν την δέσμευση τήρησα στο ακέραιο. Τιμώ και τιμούμε όλους τους προκατόχους μας, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Αντώνη Σαμαρά τον Κώστα Καραμανλή, πάντα θυμόμαστε με συγκίνηση αυτούς που δεν είναι πια μαζί μας τον Μιλτιάδη τον Έβερτ, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Γιώργο Ράλλη και κρατώντας πάντα στις καρδιές μας το επιβλητικό όραμα του ιδρυτή μας Κωνσταντίνου Καραμανλή. Όλη η ΝΔ είναι σήμερα εδώ, είμαστε ενωμένοι, υπογράμμισε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

 

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…