Newsroom

Newsroom

Φτιάξε το δικό σου κινητό

Ακούμε και διαβάζουμε συνεχώς για νέα μοντέλα smartphones που ενσωματώνουν πληθώρα προηγμένων τεχνικών χαρακτηριστικών και τις περισσότερες φορές κοστίζουν μια…

kinito 1

Ακούμε και διαβάζουμε συνεχώς για νέα μοντέλα smartphones που ενσωματώνουν πληθώρα προηγμένων τεχνικών χαρακτηριστικών και τις περισσότερες φορές κοστίζουν μια μικρή περιουσία. Όμως η είδηση που ακολουθεί είναι λίγο διαφορετική.

Ερευνητές του Media Lab του MIT πέτυχαν τη δημιουργία ενός κινητού τηλεφώνου το οποίο θα μπορεί να κατασκευαστεί από τον ίδιο τον κάτοχό του. Παράλληλα, η ερευνητική ομάδα έδωσε στη δημοσιότητα και τα σχέδια της συσκευής ώστε ο καθένας να είναι σε θέση να δημιουργήσει τη «δική» του. Αν φυσικά διαθέτει υπομονή και πρόσβαση σε έναν 3D printer.

Φυσικά το αποτέλεσμα δεν θα είναι ένα προηγμένο smartphone που θα μπορεί να κάνει τα πάντα, αλλά θα είναι ένα κινητό τηλέφωνο που θα επιτρέπει την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων.

Βάσει των σχεδίων μπορεί να χρησιμοποιηθεί οθόνη LCD ή LED matrix, ανάλογες των πρώτων συσκευών κινητής τηλεφωνίας. Η ηλεκτρονική πλακέτα της συσκευής μπορεί να εκτυπωθεί σε τρία αντίτυπα, μέσω της υπηρεσίας OSH Park με κόστος 60 δολαρίων. Σε ότι αφορά τα υλικά του περιβλήματος της συσκευής ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αφήσει τη φαντασία του ελεύθερη: ξύλο, πλαστικό ή οποιοδήποτε άλλο αντίστοιχο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Φυσικά, η επεξεργασία αυτών των υλικών ίσως αποδειχθεί λίγο… απαιτητική εργασία.

Σύμφωνα με τα σχέδια του MIT Media Lab για τη φόρτιση της μπαταρίας της συσκευής θα γίνεται χρήση θύρας mini-USB και όχι η συνήθης πλέον θύρα micro-USB. Για την ενεργοποίηση της συσκευής μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια οποιαδήποτε, τυπική κάρτα SIM.

Για τη δημιουργία του δικού σας κινητού τηλεφώνου θα πρέπει να ξοδέψετε περί τα 200 δολάρια (δηλαδή περίπου 147 ευρώ).

Τα blueprints που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι το αποτέλεσμα της ερευνητικής προσπάθειας του MIT Media Lab, η οποία βασίστηκε στην πλατφόρμα Arduino GSM Shield η οποία επιτρέπει την πρόσβαση σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Στη συνέχεια η ερευνητική ομάδα εργάστηκε στην προσθήκη hardware και software υλικών, όπως η υποστήριξη οθόνης, πλήκτρων, ηχείου, μικροφώνου και ενός βασικού περιβάλλοντος χρήσης. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν η δημιουργία μιας συσκευής που επιτρέπει την πραγματοποίηση φωνητικών κλήσεων, την αποστολή και λήψη γραπτών μηνυμάτων, την αποθήκευση ενός βασικού τηλεφωνικού καταλόγου (όνομα και αριθμός) και να προβάλει την ώρα στην οθόνη.

Πηγή naftemporiki.gr

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης