Newsroom

Newsroom

Φτάνει κλιμάκιο του ΑΟΣΕ στην Ουκρανία

Την αποστολή κλιμακίου παρατηρητών στην Ουκρανία για περίοδο έξι μηνών ενέκριναν τα κράτη-μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη…

oase

Την αποστολή κλιμακίου παρατηρητών στην Ουκρανία για περίοδο έξι μηνών ενέκριναν τα κράτη-μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΑΟΣΕ) σε ειδική συνεδρίαση την Παρασκευή.

Η αποστολή θα αποτελείται αρχικά από 100 εμπειρογνώμονες, αλλά ο αριθμός τους προοδευτικά μπορεί να φτάσει τους 400. Η έδρα της αποστολής θα βρίσκεται στο Κίεβο και αρχικά οι παρατηρητές θα αναπτυχθούν σε άλλες εννέα πόλεις, περιλαμβανομένου του Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας όπου ζουν πολλοί ρωσόφωνοι πολίτες. Στη σχετική απόφαση του ΟΑΣΕ δεν αναφέρεται η Κριμαία.

Διπλωμάτες δυτικών χωρών είχαν δηλώσει νωρίτερα ανωνύμως πως επιτεύχθηκε συμβιβασμός με τη Ρωσία για τις περιοχές όπου θα αναπτυχθεί η αποστολή η οποία σκοπό θα έχει να παρατηρήσει και να καταγράψει την πολιτική κατάσταση και την κατάσταση ασφαλείας.

Βήμα προς αποκλιμάκωση της κρίσης χαρακτήρισε την απόφαση ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ. Είχαν προηγηθεί αρκετές ανεπιτυχείς απόπειρες να συμφωνηθεί η αποστολή.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…