Newsroom

Newsroom

Φτάνει αρματαγωγό στη Λέσβο για την μεταφορά 350 προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα

Η φήμη, που κυκλοφόρησε στη Μυτιλήνη ότι θα έρθουν πλοία για να παραλάβουν αιτούντες άσυλο και να τους μεταφέρουν στην ενδοχώρα, οδήγησε εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι.

5050731

Η άφιξη του αρματαγωγού έγινε γρήγορα γνωστή,(σ.σ την πληροφορία έδωσε ο ο Βουλευτής Ν. Λέσβου της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου, μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα του «Ν», όπου ανέφερε πως ήδη έρχεται αρματαγωγό πλοίο στη Λέσβο ώστε να πάρει 350 άτομα για την ενδοχώρα, όπου θα γίνεται η ταυτοποίηση και στη συνέχεια θα αποχωρούν στις χώρες προέλευσής τους),  ενώ παράλληλα κυκλοφόρησαν φήμες περί ανοίγματος των συνόρων προς την Ευρώπη με αποτέλεσμα πάνω από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες, φορτωμένοι με τα υπάρχοντα τους να κατέβουν από το κέντρο υποδοχής της Μόριας στη πόλη. 

Η προκυμαία της πόλης και οι γύρω δρόμοι γέμισαν, οπότε και κλήθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας για να τους απωθήσουν πίσω στον καταυλισμό. Ακολούθησαν από τα ΜΑΤ επιχειρήσεις εκκένωσης της πόλης με τους μετανάστες και πρόσφυγες να διασκορπίζονται και να ανασυντάσσονται ελπίζοντας πως θα φύγουν από το νησί.

Παράλληλα, η κατάσταση επιδεινώθηκε περισσότερο μετά από ψευδείς ειδήσεις περί δήθεν καθόδου στην πόλη «ροπαλοφόρων» αιτούντων άσυλο προκαλούν αντιδράσεις με συγκεντρώσεις νεαρών Μυτιληνιών προκειμένου -όπως λένε- «να αμυνθούν».

Τελικά, μετά από αρκετή ώρα η τάξη αποκαταστάθηκε, ενώ ως αυτή την ώρα αστυνομικοί και λιμενικοί περιφρουρούν την είσοδο του λιμανιού, επιτρέποντας μόνο σε όσους πρόκειται να ταξιδέψουν να πλησιάσουν.

Στο μεταξύ εντός του λιμανιού σε περιφραγμένο χώρο μεταξύ του κολυμβητηρίου και του Αγάλματος της Ελευθερίας παραμένουν 508 πρόσφυγες και μετανάστες που βγήκαν στις ακτές της Λέσβου τις προηγούμενες ημέρες και δεν μπορούν να μεταφερθούν στο ΚΥΤ Μόριας λόγω των μπλόκων.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων