Newsroom

Newsroom

Φρικτή απειλή για Ρώσους δημοσιογράφους

Απίστευτη βάρβαρη απειλή για τους δημοσιογράφους ρωσικής εφημερίδας. Το προσωπικό της Novaya Gazeta, μιας από τις ελάχιστον ανεξάρτητες φωνές στη σημερινή Ρωσία, δέχτηκε σήμερα ένα καλάθι με το κομμένο κεφάλι ενός κριαριού.

Ρωσια

Μία μέρα πριν οι άγνωστοι που απειλούν την εφημερίδα  έριξαν ένα στεφάνι κηδείας στην είσοδο των γραφείων της εφημερίδας. Και τα δύο…δώρα συνοδεύονταν από απειλές κατά του προσωπικού της εφημερίδας, και ιδιαίτερα εναντίον ενός συγκεκριμένου συντάκτη, τον οποίο αποκαλεί “προδότη του έθνους”.

Το συντακτικό προσωπικό της Novaya Gazeta, που ασκεί σκληρή κριτική στον Πούτιν και στους κυριότερους συνεργάτες του ζητά συγγνώμη που αναγκάστηκε να δημοσιοποιήσει τη σκληρή φωτογραφία με το σφαγμένο ζώο και καλεί τους αναγνώστες να μην παρασυρθεί από τις απειλές και το κύμα παραπληροφόρησης.

Το συντακτικό προσωπικό της Novaya Gazeta,  σε δήλωση του ενημερώνει ότι δέχεται ένα κύμα συκοφαντιών και fake news, που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα υστερίας και μίσους. Και προσθέτουν:

“Δεν σκοπεύουμε να ανεχθούμε αυτό, ειδικά αφού φανταζόμαστε από πού προέρχεται η απειλή. Έχουμε μόνο δύο όπλα: τη δημοσιότητα – και συνεπώς συνεχίζουμε το έργο μας και – του νόμου. Το Υπουργείο Εσωτερικών και άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου είναι υποχρεωμένες να κάνουν τα πάντα για να μας προστατεύει ο νόμος. Ζητάμε να διερευνηθούν τα γεγονότα των απειλών και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι”.

Διαβάστε σχετικά:http://www.koutipandoras.gr/article/poy-paei-i-ereynitiki-dimosiografia-otan-ti-dolofonoyn

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…