Newsroom

Newsroom

Φρίκη στο Βελιγράδι: Μαθητής άνοιξε πυρ σε σχολείο – Νεκροί οκτώ μαθητές και ένας φύλακας

Υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση - Aυτός είναι ο έφηβος που αιματοκύλισε το σχολείο.

FvMDhYFWYAQG8aU

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης σε σχολείο που στεγάζεται στο κέντρο του Βελιγραδίου, με αποτέλεσμα οκτώ μαθητές και ένας φύλακας να χάσουν τη ζωή τους, ενώ υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Τον αριθμό των θυμάτων επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του και το υπουργείο Εσωτερικών, ενημερώνοντας επίσης πως έξι παιδιά και ένας δάσκαλος τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στην εντατική.

Όπως ανέφερε η αστυνομία της πόλης, ένας μαθητής ηλικίας 14 ετών άνοιξε πυρ εντός του σχολείου “Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ” στην περιοχή Βράτσαρ.

Μετά από επέμβαση της αστυνομίας, ο μαθητής συνελήφθη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το αγόρι, μαθητής πρώτης γυμνασίου, χρησιμοποίησε το όπλο του πατέρα του για να ανοίξει πυρ εναντίον συμμαθητών του αλλά και δασκάλων.

Μάλιστα, στην αίθουσα όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, εντοπίστηκε και μία τσάντα με εύφλεκτο υγρό.

Το προφίλ του δράστη

«Πήρε μια μονάδα στην ιστορία και μετά τρελάθηκε. Πυροβόλησε τον ιστορικό στο γραφείο και μετά και τους φίλους του. Έχει σε όλα τα μαθήματα Α και όλοι τον λέμε σπασίκλα» λένε οι συμμαθητές του στο σχολείο «Vladislav Ribnikar»

boy

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

«Άκουσα τους πυροβολισμούς, κάποιοι μαθητές βγήκαν αμέσως στο διάδρομο για να δουν τι συμβαίνει. Στην αρχή νόμιζα ότι κάτι συνέβαινε έξω. Όλοι άρχισαν να ουρλιάζουν, επικράτησε γενικός πανικός, όλοι άρχισαν να τρέχουν, όταν βγήκα τον είδα, ήρθε και μας σημάδεψε ένα όπλο, είπε ένας από τους σοκαρισμένους μαθητές στην εφημερίδα «Blic», με δάκρυα.

Ένα από τα κορίτσια είδε τον φύλακα να πέφτει στο πάτωμα, είδε ουσιαστικά την ανατριχιαστική στιγμή της δολοφονίας του σχολικού φύλακα «Άκουγα μόνο ήχους και νόμιζα ότι τα αγόρια πετούσαν κροτίδες. Είδα τον φύλακα να πέφτει στο πάτωμα. Γύρισα εκεί που ήμουν, είπα στους καθηγητές ότι πυροβολούσαν.. Άκουσα ότι πυροβολούσε συνέχεια, δεν ήταν μία βολή κάθε τόσο , αλλά συνέχεια. Δίπλα στο γυμναστήριο, υπήρχε ένας μικρός χώρος όπου στριμωχτήκαμε όλοι. Καθόμασταν εκεί, οπότε μας μετέφεραν σε άλλη αίθουσα, όπου ήταν ακόμα πιο ασφαλές» είπε η Ευγενία στα τοπικά Μέαα.

«Δεν ήθελα να το πω στη μαμά μου, δεν ήξερα πού ήταν. Αργότερα της είπα ότι ήμουν ασφαλής. Πήγαμε στο ίδιο τμήμα. Ήταν ήσυχος και ωραίος, είχε καλούς βαθμούς. Δεν ήξερα πολλά γι ‘αυτόν, αλλά δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο είπε την «Prva».

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…