Newsroom

Newsroom

«Φρέρε Ζάκι»: Ένα τραγούδι από το Βερολίνο για τον Ζακ/Ζackie (video)

Μια όμορφη διασκευή του γνωστό γαλλικού τραγουδιού από το Βερολίνο. 

ζακ2

«Επιδιώκουμε με αυτό το τραγούδι να μπούμε στην αίθουσα και να αγγίξουμε τρυφερά το χέρι τους (των μελών της οικογένειας του Ζακ) κάθε φορά που μια προσβλητική φράση αφήνει τα στόματα όσων συνεχίζουν να κατηγορούν και να πληγώνουν, αντί να σκύβουν το κεφάλι. Με το τραγούδι αυτό “απαντάμε” σε όλα τα υβριστικά σχόλια που διαβάζουμε στο διαδίκτυο, σχόλια βασισμένα στις πρώτες εντυπώσεις των ΜΜΕ…», αναφέρουν οι δημιουργοί αυτής της πρωτοβουλίας από το Βερολίνο. 

Ένα τραγούδι που έγινε βίντεο και που το υπογράφουν 2 μικρο-οικογένειες, δύο μεγαλο-οικογένειες (collectives), ένα σύνολο 50 ατόμων που κατοικούν στο Βερολίνο και ζητούν δικαίωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της δημιουργικής ομάδας στο Βερολίνο:

“Στις 12 Φεβρουαρίου μια νεοσύστατη παρέα μαζεύτηκε σε ένα καφέ του Βερολίνου για να πει ένα τραγούδι, διασκευή του γνωστού παιδικού Frere Jacques και να φτιάξει ένα βίντεο-στΟργή για το ΖAK/ZACKIE OH!

Μια ορχήστρα και μια χορωδία, τέσσερις οικογένειες, τέσσερις κάμερες, μια κουίνα, δάκρυα, οργή και χρυσόσκονη μαζεύτηκαν, 2.329 χιλιόμετρα μακριά από τη δικαστική αίθουσα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη των υπευθύνων για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Το βίντεο, που φτιάξαμε, είναι μια προσπάθεια να ενώσουμε τις φωνές μας με τα αδέρφια μας στην Ελλάδα κι αλλού, να ενώσουμε τα δάκρυα μας με αυτά της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, που βιώνει τη δολοφονία του παιδιού κι αδερφού της, ξανά και ξανά στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Επιδιώκουμε με αυτό το τραγούδι να μπούμε στην αίθουσα και να αγγίξουμε τρυφερά το χέρι τους, κάθε φορά που μια προσβλητική φράση αφήνει τα στόματα όσων συνεχίζουν να κατηγορούν και να πληγώνουν, αντί να σκύβουν το κεφάλι. Με το τραγούδι αυτό “απαντάμε” σε όλα τα υβριστικά σχόλια που διαβάζουμε στο διαδίκτυο, σχόλια βασισμένα στις πρώτες εντυπώσεις των ΜΜΕ.

Το βίντεο “υπογράφουν” 12 μικρο-οικογένειες, δύο μεγαλο-οικογένειες (collectives), ένα σύνολο 50 ατόμων που κατοικούν στο Βερολίνο και ζητούν δικαίωση.

Ευχόμαστε να μοιραστείτε το βίντεο με το κοινό σας και με τη σειρά του, το κοινό σας να το μοιραστεί με το κοινό του.”

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…