Freedom Pass: Πώς από κάρτα για τον πολιτισμό έγινε κουπόνι για το efood

Το colpo grosso των πιτσιρικάδων που εξέθεσε την κυβέρνηση - Η κυβερνητική σιωπή για ένα «μυστικό» που είναι γνωστό εδώ και μήνες

Χωρίς τίτλο 10

Μια νέα φρενίτιδα καταναλωτισμού έχει ξεσπάσει μέσα από το efood αφότου οι δικαιούχοι του Freedom Pass ανακάλυψαν ότι το voucher αξίας 150 ευρώ δεν προορίζονταν μόνο για τους κλάδους του τουρισμού του πολιτισμού και των μεταφορών.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. 

Πλέον όλοι ξέρουμε τι είναι το Freedom Pass, και ιδιαίτερα η νέα γενιά που είδε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιχειρεί να την εξαγοράσει τάζοντας της 150 ευρώ για να πάει να εμβολιαστεί.

Όπως όμως φάνηκε στη συνέχεια, το Freedom Pass  δεν είναι μόνο μια ψηφιακή χρεωστική κάρτα αξίας 150€ που προορίζεται για αγορές σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις του τουριστικού και πολιτιστικού κλάδου και δίνεται σε όλους τους νέους 18 έως 25 ετών, που κάνουν το εμβόλιο.

Freedom Pass: από κάρτα για τον πολιτισμό – κουπόνι για το efood

Σύντομα οι νέοι δικαιούχοι αντιλήφθηκαν ότι τους δίνεται ακόμα μια νέα κρυφή δυνατότητα χρήσης της ψηφιακής χρωστικής κάρτας. Η «κερκόπορτα» σύντομα έγινε γνωστή σε περισσότερους νέους, οι οποίοι με video που έκαναν ανάρτηση στην πλατφόρμα του TikTok, μοιράστηκαν το «κρυφό μυστικό». 

Όπως έγινε γνωστό, το e-food είναι η μόνη επιχείρηση που έχει τη δυνατότητα να δέχεται τα χρήματα του Freedom Pass.

Ο τρόπος εξαιρετικά απλώς και ιδιαίτερα γνωστός σε όλους τους νέους δικαιούχους εδώ και πολλούς μήνες:

@_itsbarb__

Απάντηση στο @kris_p2167 #greek #freedompass

♬ πρωτότυπος ήχος – Barbara nikitara

@oxymwro

Hack the government #greece #greektiktok #freedompass #koulis #efood #starbucksgreece #tzampafai #tsipis

♬ original sound – Rammy

Μάλιστα, στο παρακάτω video καταγράφεται η επιτυχημένη προσπάθεια πληρωμής μέσω efood με τη χρήση του Freedom Pass

@dianna_kapaii

Απάντηση στο @aggelikiiiip #freedompass #fyP

♬ Friendships – Pascal Letoublon

 

Πως άνοιξε η κερκόπορτα 

Όπως εξηγούν όσοι έχουν ανεβάσει σχετικά video, η πληρωμή μέσω efood είναι ιδιαίτερα απλή και δίνει «πρόσβαση» σε μια πληθώρας αγαθών και προϊόντων που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον τουρισμό, τις μετακινήσεις και τον πολιτισμό.

Σύμφωνα με τους νέους χρήστες των social media, οι δικαιούχοι μπορούν να περάσουν τα χρήματα στο viva wallet και μέσω google ή apple pay μπορούν να αγοράσουν όποιο προϊόν επιθυμούν. Από μπουκάλια αλκοόλ μέχρι καφέδες, σάντουιτς, ακόμα και σουβλάκια. 

Το κρυφό μυστικό έγινε γνωστό και στην πλατφόρμα διαλόγου reddit όπως δημοσιεύτηκε στο anatropinews.gr:

Σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση για την «πολυαγαπημένη» efood

Το colpo grosso των νέων εξέθεσε όλες τις προσπάθειες της κυβέρνησης που επιχείρησε όχι μόνο να εξαγοράσει την εμπιστοσύνη των νέων προς τα εμβόλια, αλλά και να παρουσιαστεί στους νέους ως μια πολιτική δύναμη που ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό.

Πρόκειται όμως για ένα μυστικό που είναι γνωστό εδώ και πάρα πολύ καιρό και πλέον υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα για την σιωπή ιχθύος που τηρεί η κυβέρνηση αναφορικά με την νέα κρυφή δυνατότητα του Freedom Pass μέσω του οποίου μπορείς να αγοράσεις.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι με το efood συνεργάζονται πέρα από μαγαζιά της εστίασης, μεγάλες αλυσίδες supermarket, περίπτερα έως και φαρμακεία.

Και ενώ ένα μέτρο που υποτίθεται πως θα εξυπηρετούσε έναν διπλό σκοπό, το να πείσει τους νέους να εμβολιαστούν και να ρίξει πραγματικό χρήμα σε δύο πληττόμενους κλάδους από την πανδημία, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, έχει μετατραπεί εδώ και πολύ καιρό σε κουπόνι για το efood, η κυβέρνηση δεν έχει επιχειρήσει να φράξει αυτήν την «διαρροή», επιτρέποντας έτσι στην efood να αυξάνει ακόμα περισσότερο τα κέρδη της.

Πρόκειται άλλωστε για μια πλατφόρμα που η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα στήριξε εμπράκτως, προωθώντας εργατική νομοθεσία που επέτρεπε στην εταιρεία να μετατρέψει τους διανομείς σε αυτοαπασχολούμενους εν μια νυκτί.

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…