Newsroom

Newsroom

#FreeBritney: Η Britney Spears καταθέτει στο δικαστήριο για να λήξει η κηδεμονία από τον πατέρα της

Με τη σημερινή της κατάθεση, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς προσπαθεί να πάρει πίσω τον έλεγχο της ζωής της

britney

Η Britney Spears θα καταθέσει για πρώτη φορά σε αίθουσα δικαστηρίου του Λος Άντζελες σχετικά με την υπόθεση διαχείρισης της περιουσίας και της καριέρας της, από τον πατέρα της Τζέιμς Σπίαρς τα τελευταία 13 χρόνια, όταν η ποπ σταρ νοσηλεύτηκε για ψυχιατρική θεραπεία μετά τη δημόσια κατάρρευσή της.

Η ίδια κατέστησε σαφές πέρυσι μέσω του δικηγόρου της ότι δε θέλει να συνεχιστεί η «κηδεμονία» της.

«Η πελάτισσά μου ζήτησε ακρόαση κατά την οποία μπορεί να απευθυνθεί η ίδια στο δικαστήριο», δήλωσε ο δικηγόρος της τραγουδίστριας, Σάμιουελ Ίνχαμ στο δικαστήριο και πρόσθεσε. «Ζήτησε να γίνει άμεσα».

Η υπόθεση έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών θαυμαστών της από όλο τον κόσμο, οι οποίοι διοργάνωσαν μια εκστρατεία διαμαρτυρίας με το hashtag #FreeBritney για την ασυνήθιστη νομική ρύθμιση που έχει στερήσει στην τραγουδίστρια την ανεξαρτησία της από το 2008.

Η ακρόαση έρχεται μια μέρα αφότου οι New York Times ανέφεραν εμπιστευτικά έγγραφα που αποκαλύπτουν ότι η Σπίαρς έχει εδώ και χρόνια αντιταχθεί έντονα για το καθεστώς επιτήρησης από τον πατέρα της.

Η ακρόαση θα γίνει στις 13:30 τοπική ώρα και αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο πλήθος υποστηρικτών της, αν και η Σπίαρς σύμφωνα με τον Guardian σκοπεύει να εμφανιστεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Από το 2008, μετά το εξιτήριο που πήρε από την ψυχιατρική κλινική όπου νοσηλεύτηκε, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς βρίσκεται υπό τη νομική κηδεμονία του πατέρα της, ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλες της τις επαγγελματικές, οικονομικές και προσωπικές αποφάσεις. Αν και αρχικά θα έπρεπε να έχει ισχύ για έναν χρόνο, συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η υπόθεση δεν ήταν γνωστή στο ευρύ κοινό για πολλά χρόνια μέχρι που το κίνημα #FreeBritney, που δημιουργήθηκε από τους φαν της τη δημοσιοποίησε. Μάλιστα μερικοί από αυτούς συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…