Newsroom

Newsroom

Free freaks: Μια ανατρεπτική παράσταση στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής

Η παράσταση είναι μια σύγχρονη κωμωδία - μπορεί και τραγωδία. Κάτι για να ταρακουνήσει τις ετοιμοθάνατες νευρικές απολήξεις του εγκεφάλου σας.

φρικς

Μια comic πρωτότυπη και εκρηκτική παράσταση εμπνευσμένη από τον πιο ανατρεπτικό διαδικτυακό ήρωα της εποχής μας, τον Mr. Freeman, που κατέκλυσε τις οθόνες μας με τους καταιγιστικούς και αφοπλιστικούς του μονολόγους.

Τα Φρικιά πυρπολούν με τον αιρετικό τους τρόπο την “κανονικότητα” και μας προτείνουν να παίξουμε ένα παιχνίδι, δίνοντας στον φρικαρισμένο εαυτό μας μια δεύτερη ευκαιρία «να ζήσει πραγματικά».

Η παράσταση είναι μια σύγχρονη κωμωδία – μπορεί και τραγωδία. Προσοχή όμως αγαπημένοι μας παντογνώστες, γιατί τα free freaks μπορεί ξαφνικά – εκεί που γελάτε – να σας κάνουν ν’ αναρωτηθείτε «ρε μήπως είμαι κι εγώ φρικιό» ;

Και τι θα γίνει τότε ;

Σημείωμα Σκηνοθέτη:

Free Freaks

μια ιστορία για αυτόν εδώ τον κόσμο

μια αλληγορία από τον σκηνοθέτη για το λόγο ύπαρξης των free freaks και αυτής της παράστασης

Ένας άνθρωπος ξυπνάει μέσα σ’ ένα σιδερένιο κλουβί στη μέση μιας μεγάλης πλατείας.
Μένει καθισμένος με χαμηλωμένο το βλέμμα. Έχει ένα βάρος στην καρδιά του. Του σφίγγεται η ψυχή. Ξέρει βαθειά μέσα του πως είναι ένοχος για το έγκλημα που τον έφερε ως εκεί, αλλά δεν μπορεί να θυμηθεί ποιο ήταν το έγκλημά του. 

Γύρω του υπάρχουν άλλα τρία κλουβιά. Έξω από το ένα, μια ταμπέλα γράφει «Βιαστής μικρών παιδιών», έξω από το άλλο «Δολοφόνος» και έξω από το τρίτο μια άλλη ταμπέλα γράφει «Καταχραστής». Μέσα στο κλουβί του Βιαστή υπάρχει ένας σκονισμένος σκελετός. Μέσα στο κλουβί του Δολοφόνου ένας σιωπηλός άντρας και μέσα στο κλουβί του Καταχραστή είναι κλεισμένος ένας καλοντυμένος, χοντρός γέρος που βρίζει και απειλεί τους περαστικούς.

Ο άνθρωπος μας δεν μπορεί να διαβάσει τι γράφει η ταμπέλα που είναι έξω από το δικό του κλουβί, γι’ αυτό ζητάει από το δολοφόνο να του τη διαβάσει, για να μάθει τι έκανε. Ό άντρας κοιτάζει την ταμπέλα, κοιτάζει τον άνθρωπό μας και μετά τον φτύνει αηδιασμένος. Ζητάει και από τον χοντρό, ιδρωμένο γέρο, που ουρλιάζει κουνώντας χαρτιά μέσα από τα κάγκελα… αυτός ρίχνει μια ματιά στο κλουβί του, του χαμογελάει, μα δεν του δίνει καμία απάντηση. 

Μέσα από την πλατεία περνάει πολύς κόσμος. Οι περισσότεροι είναι χωμένοι στις σκέψεις τους, σκυθρωποί. Κάποιοι είναι βιαστικοί, κάποιοι άλλοι  παραμιλάνε, μα κανείς δεν δίνει σημασία στα κλουβιά. Μόνο κάτι γυναίκες πλησιάζουν το κλουβί του δολοφόνου… του πιάνουν το χέρι και του δίνουν νερό. Ύστερα προσπερνάνε γρήγορα το κλουβί του γέρου βρίζοντας μέσα από τα δόντια τους. Κοντοστέκονται έξω από το κλουβί του ανθρώπου μας. Διαβάζουν το έγκλημά του. Ντρέπονται, βουρκώνουν, σκύβουν το κεφάλι και φεύγουν. Έχει νυχτώσει, η πλατεία τώρα είναι άδεια.

Ο άνθρωπος μας είναι ακόμα καθισμένος, δεν αντέχει αυτό το βάρος που του πλακώνει το στήθος, μα ακόμα δεν μπορεί να θυμηθεί ποιο είναι το έγκλημά του. Ένα νεαρό παιδί μπαίνει τώρα στην πλατεία και πλησιάζει τα κλουβιά. Στέκεται πρώτα μπροστά στο κλουβί του βιαστή. Φτύνει τα σκονισμένα κόκαλα και στρέφεται προς το κλουβί του δολοφόνου. Κοιτάζει στα μάτια τον σιωπηλό άντρα. Σπάει την κλειδαριά του και τον ελευθερώνει. Προσπερνάει αδιάφορα το κλουβί του  χοντρού γέρου, αυτός σηκώνεται, τον απειλεί και τον βρίζει, του φωνάζει μάλιστα πως κάποτε ήταν και αυτός νέος και πως τον θαύμαζαν για το μυαλό του και τις ιδέες του, μα το αγόρι δεν του δίνει καμία σημασία.

Σταματάει όμως έξω από το κλουβί του δικού μας. Διαβάζει το έγκλημα του. Κοιτάει τον άνθρωπο που είναι μέσα στο κλουβί και χαμογελάει ελαφριά. Ο άνθρωπος του ανταποδίδει το ελαφρύ χαμόγελο. Το νεαρό αγόρι βγάζει από την τσέπη του ένα πιστόλι, σηκώνει το χέρι του, σημαδεύει και τον πυροβολεί στην καρδιά! Την ώρα που ο δικός μας πεθαίνει φωνάζει: «Πες μου μόνο τι έχω κάνει! Τι έχω κάνει;»

«Δεν σε ένοιαζε», του απαντάει το νεαρό αγόρι.

«Δεν σε ένοιαζε»!

Τα Free Freaks υπάρχουν γιατί μας νοιάζει

Κώστας Δελακούρας

Ηθοποιός Σκηνοθέτης

Ταυτότητα της παράστασης

Θεατρική Προσαρμογή & Σκηνοθεσία: Κώστας Δελακούρας

Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά): Σάντρα Ααρών, Αλίκη Καλλιβωκά, Χαρά Καραβασιλείου, Ελένη – Δήμητρα Μουτάφη, Αφροδίτη Ντίτορα και ο Κώστας Δελακούρας
Φωτισμοί-Ηχοληψία: Σάββας Σουρμελίδης
Φωτογραφίες: Μάνος Γεωργίου – Νάντια Γεωργιάδου
Μουσική Επιμέλεια & Βίντεο: Free Freaks
Παραγωγή: Ομάδα Πλάνη

Πληροφορίες

Θέατρο «Βαφείο – Λάκης Καραλής»
Αγίου Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Κεραμεικός
Στάση Μετρό: Κεραμικός
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 3425637
Πρεμιέρα: 6 Νοεμβρίου 2022
Ημέρες παραστάσεων: κάθε Κυριακή στις 8:00 μ.μ.
Διάρκεια παράστασης: 70΄
Τιμές εισιτηρίων: 12 € (γενική είσοδος) 10 € (μειωμένο)(Ειδικές Τιμές σε συλλόγους και group)

Προπώληση Εισιτηρίων εδώ 

Καταγγελία Βελόπουλου για νοθεία στις ευρωεκλογές-Άλλαξαν τα ποσοστά που έστειλαν δικαστικοί αντιπρόσωποι (video)

βελοπουλος1

Καταγγελία Βελόπουλου για νοθεία στις ευρωεκλογές-Άλλαξαν τα ποσοστά που έστειλαν δικαστικοί αντιπρόσωποι (video)

Για ντοκουμέντα που αποδεικνύουν αλλοίωση των αποτελεσμάτων έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης