Φραν Λίμποουιτς: «Αν οι άντρες κυοφορούσαν, θα μοίραζαν τις αμβλώσεις δωρεάν στον δρόμο»

Την Παρασκευή το Ανώτατο Δικαστήριο γύρισε πίσω τις ΗΠΑ σε μεσαιωνικές εποχές ανατρέποντας το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. 

φραν4

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση θυμάται το καυστικό χιούμορ της συγγραφέα με αφορμή αυτή την εξέλιξη. 

«Το θέμα των αμβλώσεων δεν έχει να κάνει με τα μωρά. Έχει να κάνει με τις γυναίκες. Δεν τους ενδιαφέρουν τα μωρά. Δεν τους ενδιαφέρουν τα ίδια τους τα παιδιά. Δεν τους νοιάζει για τα μωρά. Τους νοιάζουν οι γυναίκες», σχολίαζε η συγγραφέας Φραν Λίμποουιτς για τις αμβλώσεις, πριν μερικούς μήνες στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. 

«Δεν έχω αμφιβολία ότι αν οι άντρες κυοφορούσαν, οι αμβλώσεις θα ήταν νόμιμες σε όλο τον κόσμο. Θα τις μοίραζαν δωρεάν στον δρόμο. Ήταν ένας υπέροχος γερουσιαστής από τη Μασαχουσέτη ο Barney Frank, και είχε πει κάποτε ότι οι ρεπουμπλικάνοι ενδιαφέρονται για την ανθρώπινη ζωή από τη σύλληψη ως τη γέννα. Μετά δεν τους ενδιαφέρει τι παθαίνεις. Τους είναι αδιάφορο το μετά. Και είναι αλήθεια. »

«Λίγους μήνες πριν, φιλοξενώντας την μοναδική Fran Lebowitz στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, μπορούσαμε να γελάμε με το κοφτερό της χιούμορ. Δυστυχώς, σήμερα, η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε δυστοπική φαντασία», αναφέρει η επίσημη σελίδα της Στέγης στο Facebook, παραθέτοντας το σχετικό βίντεο. 

 

 

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…