Newsroom

Newsroom

Το φουσκωτό έκρυβε επίθεση στη Σμύρνη;

Οι ελληνικές αρχές εκτιμούν πως απέτρεψαν τρομοκρατική ενέργεια του DHKC στη Σμύρνη με τις συλλήψεις έξι ατόμων για την υπόθεση…

Οι ελληνικές αρχές εκτιμούν πως απέτρεψαν τρομοκρατική ενέργεια του DHKC στη Σμύρνη με τις συλλήψεις έξι ατόμων για την υπόθεση του βαρέως οπλισμού που βρέθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης σε φουσκωτό στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών. Την Τρίτη περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε και έλεγξε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών φουσκωτό ταχύπλοο, με τέσσερις επιβαίνοντες. Πρόκειται για δύο Έλληνες 22 και 50 ετών, και δύο αλλοδαπούς, 33 και 55 χρόνων.

Οι τέσσερις μετέφεραν από την Ελλάδα στην Τουρκία βαρύ οπλισμό: δύο αντιαρματικές ρουκέτες LOW, τέσσερις χειροβομβίδες αμυντικού τύπου F1, ρωσικής προέλευσης, τέσσερις πυροδοτικούς μηχανισμούς χειροβομβίδων, δύο πιστόλια των 9mm, 195 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm, τέσσερις γεμιστήρες, δύο αυτοσχέδια εκρηκτικά γεμίσματα ζελατινοδυναμίτιδας και δύο πλήρεις αυτοσχέδιους ωρολογιακούς μηχανισμούς με ηλεκτρικό πυροκροτητή. Μετέφεραν, επίσης, έξι σημαίες της οργάνωσης DHKC, καθώς και μία εκτύπωση ψηφιακού χάρτη στην οποία απεικονίζεται η περιοχή Καραντουρούμ της Σμύρνης.

Οι δύο τούρκοι επιβαίνοντες του σκάφους διώκονται από την INTERPOL Τουρκίας για τρομοκρατική δράση, ενώ είχαν υποβάλει, με ψευδή στοιχεία ταυτότητας, αιτήματα για πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, τα οποία απορρίφθηκαν.

Οι έξι συλληφθέντες στην Χίο κατηγορούνται για κακουργήματα: κατασκευή, προμήθεια, κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών και μηχανισμών, πυρομαχικών, χειροβομβίδων, πιστολιών και πολεμικού υλικού, με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων, τη χρησιμοποίησή τους για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε πράγματα κι ανθρώπους, τον εφοδιασμό ομάδων, αλλά και παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…