Φουρθιωτιάδα: Ως πότε η Ελλάς, θα είναι για να γελάς;

Συμβαίνει για πρώτη φορά κάποιος στην Ελλάδα να πιάνεται με το αρνί στην πλάτη και να ισχυρίζεται πως τον απήγαγε το αρνί; Όχι! Συμβαίνει πρώτη φορά ένα τέτοιο σκάνδαλο να τρώει κάποιος κρατικό χρήμα ή να έχει προστασία ενώ δε θα έπρεπε; Όχι! Αλλά ως πότε;

2021 0330 15201000

Προσωπικά, το πιο εξοργιστικό στην υπόθεση Φουρθιώτη δεν είναι για μένα τόσο οι αστυνομικοί, το τζιπ, τα χρήματα ή το υφάκι του Τζόφρι από το Games of Τhrones που είχε όσο καιρό απολάμβανε αυτά.

Αυτά ως παιδί που έχει ζήσει το ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο είναι πταίσματα…

Το εξοργιστικό είναι πως κάθε φορά σκέφτομαι το κρυφό μέγεθος  αυτών των σκανδάλων. Αυτή τη διαφθορά που έχει σαν αποτέλεσμα ο Φουρθιώτης να απολαμβάνει τέτοια προνόμια.

Δε βρέθηκε ούτε ένας, από όλους αυτούς που έβαλαν υπογραφές σαν υπεύθυνοι στα χαρτιά να σκεφτεί: – Κάτσε ρε φίλε! Για ποιον υπογράφω εδώ; Σε ποιον δίνω αυτή την προστασία ή ποιος καρπώνεται 40.000 το μήνα;

Μιλάμε για κρατικό ελληνικό μηχανισμό αλλά και ευρωπαϊκό. Ο Φουρθιώτης κατάφερε να προστατεύεται από το ελληνικό κράτος και να καρπώνεται δεκάδες χιλιάδες ευρώ από ευρωπαϊκό κονδύλι.

Και δε βρέθηκε ούτε ένας σε όλα αυτά τα γραφεία και επίπεδα ιεραρχίας να σκεφτεί τι υπογράφει και σε ποιον δίνει τι!

Αντίθετα από την κορυφή ως τον πάτο, από τον πάτο που βρίσκεται ο τελευταίος υπαλληλάκος μέχρι την κορυφή που βρίσκεται εκείνος που βάζει την τελευταία υπογραφή και σφραγίδα φαίνεται πως η διαδικασία είναι τόσο συχνή και διαπλεκόμενη, που κανείς δεν αναρωτιέται για τίποτα.

Δε χρειάζονται πολλοί! Αρκεί και ένας! Θα μου πεις αυτός ο ένας αν δεν υπογράψει που θα βρεθεί ; Σωστά αλλά τότε ας μη μιλάμε για κρατικό μηχανισμό που διέπεται από νόμους και αρχές. Ας αποφασίσουμε πως το κράτος είναι το τσιφλίκι του κάθε κοτζαμπάση πολιτικού που έχει κάθε φορά την εξουσία.

Σαν απλοί πολίτες, το κράτος θα μας ψάξει από όλες τις μεριές για να μας δώσει κάτι. Βάζουν ανθρώπους με αναπηρίες να ξετυλίξουν γάζες μπροστά σε επιτροπές για να δουν αν όντως έχουν κομμένα μέλη για μια σύνταξη πείνας και βλέπεις αντίστοιχα κάτι σαν τον Φουρθιώτη να μην αναρωτιέται κανείς, για τίποτα.

Έχουν εμφανιστεί και κάτι ιδιωτικές εταιριούλες που αναλαμβάνουν να σου φτιάξουν το φάκελο για να καρπωθείς δημόσιο ή ευρωπαϊκό χρήμα και στα παρουσιάζουν όλα νόμιμα και ηθικά ενώ νιώθεις κάτω από την επιφάνεια του πράγματος πως κολυμπάνε σκατά. 

Νιώθεις την μπόχα αλλά δεν μπορείς να το αποδείξεις ή μάλλον μπορείς με έναν καλό δικηγόρο αλλά ξέρουν πως δε θα το κάνεις. Γιατί ο καλός δικηγόρος θα ζητήσει καλό μισθό και η έρευνα και το κυνήγι τους θα πάρει χρόνια και ΑΝ δικαιωθείς.

Δεν περιμένω πέρα από το σκάνδαλο Φουρθιώτη να μάθουμε ποτέ ποιοι ήταν όλοι οι υπεύθυνοι οι οποίοι έβαλαν φαρδιά – πλατιά υπογραφές και ολογράφως το όνομα τους, για να δοθούν τα προνόμια. Ξέρω πως θα κρυφτούν πίσω από νομότυπες διαδικασίες, νόμους, άρθρα, παραγράφους, εδάφια, παραθυράκια και κάτι μπαλκονόπορτες ΝΑ με το συμπάθιο! Με δικαιολογίες «κοιτούσα τη Γιαδικιάρογλου που κοιτούσε την Πετροπούλου… που κοιτούσε την Πετροβασίλη». 

Αυτό που μετά βεβαιότητος γνωρίζω επίσης είναι, πως αν δεν ξηλωθούν αυτοί από τις θέσεις τους και κυρίως ολόκληρο το σύστημα που υπηρετούν και τους προστατεύει, Φουρθιώτες θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν πολλοί εκεί έξω..
  
..Ξέρετε τι δε βλέπω έξω επίσης; Ανθρώπους που να λένε «εγώ θα συγκρουστώ’». 
   
Δε βλέπω Γλέζους, Μπελογιάννηδες, Παναγούληδες, Βελουχιώτες, Σαράφηδες και αντίστοιχα γυναίκες σαν την Ηρώ Κωνσταντοπούλου ή την Ηλέκτρα Αποστόλου. Δεν είναι μόνο ανδρική υπόθεση …   Δεν εννοώ μιμητές τους ή κακέκτυπα τους. Εννοώ να βγουν άνθρωποι νέοι, αγριεμένοι, οι οποίοι το όνομα τους να γίνει συνώνυμο της ξεθεμελίωσης όλων αυτών των δομών. Να τους σαρώσουν…

Δεν τους βλέπω… Ναι, βλέπω πορείες και πολλά ποστ αλλά δεν βλέπω κάτι ουσιαστικό, χειροπιαστό.. Μια αγανάκτηση που να πω, «ναι, ρε το εννοούν πως θα τους πάρει ο διάολος!».

Δεν υπάρχει πιθανότητα καμία εσωτερική έρευνα αυτών των δομών να δώσει αποτελέσματα. 

Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.
Επαναστάτης αστού μάτι βγάζει… 
Πετάω ιδέες για να μας βρίσκονται.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομάκου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

430113696 386032271017011 577611428516139923 n

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

Με βίντεο του Άδωνι να... παίζει με τρενάκια ανέβασε ο Βαγγέλης Βλάχος θέλοντας να απαντήσει…