Φουντώνει η "μάχη" των τηλεοπτικών αδειών – Αυτοί είναι οι έξι που διεκδικούν άδεια

Φουντώνει η μάχη για τη διεκδίκηση των επτά πανελλαδικών τηλεοπτικών αδειών καθώς ΑΝΤ1, ΣΚΑΙ, STAR, ALPHA, Epsilon και η Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε, κατέθεσαν αίτηση για συμμετοχή στον διαγωνισμό. Συνολικά οι ενδιαφερόμενοι είναι έξι και οι τηλεοπτικές άδειες επτά, γεγονός το οποίο σημαίνει, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, πως αν υπάρχει ενδιαφέρον το επόμενο χρονικό διάστημα η άδεια αυτή θα προκηρυχθεί εκ νέου. Αν όχι, τότε θα υπαχθεί στις θεματικές εθνικής εμβέλειας. Και στις δυο αυτές διαδικασίες, εάν και εφόσον το θελήσει, θα μπορεί να λάβει μέρος το MEGA (ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ).

5a576b791dc52456268b4774 1

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η έβδομη άδεια θα επαναπροκηρυχθεί.

Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό οι σταθμοί ΑΝΤ1 και Epsilon TV ενώ το πρωί προσήλθαν

στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ο ALPHA και ο τηλεοπτικός σταθμός STAR. Πριν λήξει η προθεσμία, ήρθε και η συμμετοχή «έκπληξη» από την εταιρία “Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.” συμφερόντων του του Φίλιππου Βρυώνη, πρώην ιδιοκτήτης του Epsilon. Ο ΣΚΑΪ ήταν ο πρώτος σταθμός που κατέθεσε αίτηση την Τετάρτη το απόγευμα.

Η προθεσμία κατάθεσης των φακέλων για τους επίδοξους καναλάρχες έληξε στις 15:00 το μεσημέρι. Όπως είχε τονίσει ο αντιπρόεδρος της Αρχής Ροδόλφος Μορώνης καμία αίτηση δεν θα γίνει αποδεκτή μετά το πέρας της συγκεκριμένης ώρας.

Υπενθυμίζεται πως τον Δεκέμβριο, προσήλθαν στα γραφεία του ΕΣΡ για τη διαδικασία ενημέρωσής τους επί των στοιχείων της διαγωνιστικής διαδικασίας των τηλεοπτικών αδειών, επτά ενδιαφερόμενοι. Επρόκειται για εκπροσώπους των τηλεοπτικών σταθμών E, ALPHA, ANT1, STAR, SKAI και δύο νεοεμφανιζόμενες εταιρείες, η Proteas Production Media και η MIXTA.


Εν τω μεταξύ τα γραφεία του ΕΣΡ φυλάσσονται από την Τετάρτη από ισχυρή ομάδα αστυνομικών δυνάμεων ενώ οι επτά ομάδες υποδοχής είναι έτοιμες να παραλάβουν τους φακέλους των υποψηφίων ενδιαφερομένων για μια τηλεοπτική άδεια.

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης θα δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως το ΕΣΡ με απόφασή του καθόρισε στα 35 εκατομμύρια ευρώ το αντίτιμο για τηλεοπτική άδεια, ώστε να εισπραχθούν τουλάχιστον 245 εκατ. ευρώ όπως θα συνέβαινε αν είχε ισχύσει ο πρώτος διαγωνισμός.


Σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΣΡ, κατά την ημέρα και τις ώρες παραλαβής των φακέλων αιτήσεως, δεν προβλέπεται παρουσία δημοσιογράφων ή/και τηλεοπτικών συνεργείων στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Η δημοσιοποίηση του αριθμού των κατατεθεισών αιτήσεων και των φορέων θα γίνει με δελτίο Τύπου μετά τη διάσκεψη της 11ης Ιανουαρίου.


Η αποσφράγιση των φακέλων και η καταγραφή του περιεχομένου τους θα γίνει την Παρασκευή, 12/1/2018, την Δευτέρα, 15/1/2018 και, αν απαιτηθεί, την Τρίτη, 16/1/2018.

Κατά την αποσφράγιση θα παρίστανται, κατ΄ ανώτατο όριο, δύο άτομα από κάθε μία από τις αιτούσες. Επίσης, κατά την αποσφράγιση δεν προβλέπεται παρουσία δημοσιογράφων στα γραφεία του ΕΣΡ.


Δεν θα διεκδικήσει άδεια το MEGA

Την ίδια στιγμή, όπως όλα δείχνουν, το MEGA δεν πρόκειται να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Οι μέτοχοι το ανακοίνωσαν στους εργαζομένους του τηλεοπτικού σταθμού οι οποίοι κάλεσε μετόχους και κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Οι οικογένειές μας βρίσκονται σε κίνδυνο» τόνισαν.

Τόσο η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) όσο και η ΕΣΗΕΑ εξέδωσαν ανακοινώσεις σκληρές ανακοινώσεις για την απόφαση των μετόχων του MEGA.

Οι εργαζόμενοι στις 14:00 βγήκαν με έκτακτο δελτίο ειδήσεων και κάλεσαν Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη και Σαββίδη να πληρώσουν.

Δείτε περισσότερα εδώ: Έκτακτο δελτίο του MEGA: Οι εργαζόμενοι καλούν Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη και Σαββίδη να πληρώσουν

World Press Photo: Η Παλαιστίνια που «νανουρίζει» τη νεκρή ανιψιά της είναι η φωτογραφία της χρονιάς

ΓΑΓ

World Press Photo: Η Παλαιστίνια που «νανουρίζει» τη νεκρή ανιψιά της είναι η φωτογραφία της χρονιάς

«Ήταν μία δυνατή και θλιβερή στιγμή και αισθάνθηκα ότι η εικόνα συνόψιζε με την ευρεία…

«Δημήτρη μου νικάμε»: Η αντίδραση του Π. Ασλανίδη για το πειθαρχικό κατά της εισαγγελέα που «έβγαλε λάδι» τον Τριαντόπουλο

InCollage 20240418 171302478

«Δημήτρη μου νικάμε»: Η αντίδραση του Π. Ασλανίδη για το πειθαρχικό κατά της εισαγγελέα που «έβγαλε λάδι» τον Τριαντόπουλο

«Όποιος έχει την ευθύνη για τον θάνατο τόσων ανθρώπων αλλά και για την πλήρη αλλοίωση…

SOS για Ελληνικά νησιά: Είναι στη λίστα με τα πιο απειλούμενα πολιτιστικά τοπία της Ευρώπης – Ποια βρίσκονται σε αυτή

4562797

SOS για Ελληνικά νησιά: Είναι στη λίστα με τα πιο απειλούμενα πολιτιστικά τοπία της Ευρώπης – Ποια βρίσκονται σε αυτή

Σε μια όχι και τόσο καλή λίστα βρίσκονται τρία Ελληνικά νησιά συμφωνά με λίστα της…