Φουντώνει η κόντρα ΝΑΤΟ-Ρωσίας – 35000 παραστρατιωτικούς στρατολογεί η Πολωνία

Η Πολωνία θα αρχίσει να στρατολογεί τον Σεπτέμβριο περί τις 35.000 άντρες που θα στελεχώσουν παραστρατιωτικές μονάδες, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BBC.

57519e231dc52448238b51be

Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που η ένταση με την Ρωσία αυξάνεται και η Πολωνία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 8 και 9 Ιουλίου.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας που δήλωσε μεταξύ άλλων πως η δύναμη αυτή θα απαρτίζεται από εθελοντές πολίτες που θα λάβουν στρατιωτική εκπαίδευση και στόχος είναι να απαντήσουν στον «υβριδικό» πόλεμο. Ένα είδος πολέμου και τακτικών που εφάρμοσαν οι Ρώσοι στην Ουκρανία.

Το ΝΑΤΟ επίσης σχεδιάζει να ενισχύσει την Πολωνία

Μια ταξιαρχία του ΝΑΤΟ θα εγκατασταθεί στην Πολωνία και τρεις ακόμα στις γειτονικές Βαλτικές χώρες, Εσθονία, Λιθουανία και Λετονία.

Η συνολική δύναμη αναμένεται να φτάσει στις 4.000

Οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία

Η Ρωσία έχει εξαγγείλει την δημιουργία 3 μεραρχιών δύναμης 30.000 στρατιωτών που θα εδρεύουν στα δυτικά της σύνορα.

Η Μόσχα προχώρησε στην εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων Iskander-M που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές στην περιοχής του Καλίνινγκραντ, μια περιοχή που σύμφωνα με το BBC περικυκλώνει σαν «σάντουιτς» την Πολωνία και τις Βαλτικές χώρες.

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.