Newsroom

Newsroom

"Φουντώνει" διαρκώς η συζήτηση για αποπομπή του Τραμπ από την προεδρία των ΗΠΑ

Μόλις μερικές ημέρες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ συμπλήρωσε 100 ημέρες στην προεδρία των ΗΠΑ, η συζήτηση για την απομάκρυνσή του από τον Λευκό Οίκο «φούντωσε» για ακόμη μια φορά εξαιτίας των αποκαλύψεων και της παραδοχής του ότι μοιράστηκε ευαίσθητες και απόρρητες πληροφορίες με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών και τον πρέσβη της χώρας στις ΗΠΑ.

58626b751dc5248b238b456d

Αμερικανικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και η Washington Post, φιλοξενούν άρθρα που εκφράζουν την άποψη ότι έχει έρθει πλέον η ώρα να κινηθεί η διαδικασία απομάκρυνσης του Ντόναλντ Τραμπ από την προεδρία.

Ο Λόρενς Τράιμπ, καθηγητής συνταγματικού δικαίου στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, γράφει σήμερα στην Washington Post ότι έχει φτάσει πλέον η ώρα το Κογκρέσο να ξεκινήσει έρευνα εναντίον του Προέδρου Τραμπ για παρακώλυση δικαιοσύνης. «Τώρα η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν πρόεδρο του οποίου η συμπεριφορά δείχνει ότι αποτελεί απειλή για το κυβερνητικό μας σύστημα» γράφει ο καθηγητής και προσθέτει: «ήταν εδώ και καιρό ξεκάθαρο πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα ήταν ένας ανίκανος πρόεδρος. Όμως, την περασμένη εβδομάδα αποδείχθηκε πως είναι ένας επικίνδυνα ανίκανος πρόεδρος»   

Στην ιστορία των ΗΠΑ, έχει γίνει πρόταση μομφής εναντίον μόνο δύο προέδρων, του Άντριου Τζόνσον το 1868 και του Μπιλ Κλίντον το 1998. Αντίστοιχη διαδικασία είχε κινηθεί και για τον Ρίτσαρντ Νίξον, ο οποίος, όμως, παραιτήθηκε για να αποφύγει την διαπόμπευση. Στις ΗΠΑ, μια πρόταση μομφής εναντίον ενός προέδρου δεν συνεπάγεται την αυτόματη απομάκρυνσή του από το αξίωμα. Μόλις η Βουλή των Αντιπροσώπων ανάψει το «πράσινο φως» η συζήτηση μεταφέρεται στη Γερουσία, όπου πρέπει να στηριχτεί από τα 2/3 των γερουσιαστών.

Διαβάστε σχετικά: Στη δίνη νέου σκανδάλου με αποκαλύψεις διαβαθμισμένων πληροφοριών στη Μόσχα, ο Ντόναλντ Τραμπ

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…