Newsroom

Newsroom

Fox News: Αποζημίωση 20 εκ.δολάρια σε πρώην παρουσιάστρια για σεξουαλική παρενόχληση

Σε συμβιβασμό ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων κατέληξε ο τηλεοπτικός κολοσσός Fox News, με την πρώην παρουσιάστρια Γκρέτσεν Κάρλσον.

57cf04cd1dc52446158b4689

Η Κάρσον είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του πρώην επικεφαλής του δικτύου Ρότζερ Έιλς, με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης, σύμφωνα με το περιοδικό Vanity Fair, επικαλούμενο τρία πρόσωπα που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Ο όμιλος 21st Century Fox Inc., μητρική εταιρεία του Fox News, επιβεβαίωσε τον συμβιβασμό, αλλά δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους της συμφωνίας και προχώρησε σε δημόσια απολογία προς την ενάγουσα.

«Εκφράζουμε ειλικρινά τη λύπη μας και ζητάμε συγγνώμη για το γεγονός ότι η Γκρέτσεν δεν αντιμετωπίστηκε με τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια που εκείνη και καθένας από τους συναδέλφους μας αξίζει», επισημαίνει ο όμιλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Για την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί το ποσό που ο ίδιος ο Έιλς ενδέχεται να καταβάλει, αλλά το Fox News καλύπτει ασφαλιστικά ειδικά εκείνον στην περίπτωση συμβιβασμού, τονίζει το περιοδικό.

Η κ. Κάρλσον απέσυρε εκουσίως τη μήνυση που είχε καταθέσει σε ομοσπονδιακό επίπεδο στο Νιού Τζέρσεϊ σε βάρος του κ. Έιλς, αποκαλύπτει δικαστικό έγγραφο.

Οι καταγγελίες της 50χρονης πρώην παρουσιάστριας σε βάρος του 76χρονου Έιλς, είχαν προκαλέσει κλυδωνισμούς στο ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο. Οι ιθύνοντές του είχαν αρχίσει εσωτερική έρευνα, την ώρα που αμερικανικά μέσα ενημέρωσης παρουσίαζαν μαρτυρίες άλλων γυναικών που περιέγραφαν κλίμα εκφοβισμού και μισογυνισμού στους διαδρόμους του δικτύου.

«Κατά την άσκηση των καθηκόντων της στο Fox News η Γκρέτσεν (Κάρλσον) επεδείκνυε πάντα πολύ μεγάλο επαγγελματισμό» υπογράμμισε στην ανακοίνωση ο όμιλος 21st Century Fox Inc.

«Είμαι έτοιμη να περάσω στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου», δήλωσε από την πλευρά της η ενάγουσα, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Θα διπλασιάσω τις προσπάθειές μου προκειμένου να βοηθήσω τις γυναίκες να ασκούν τα καθήκοντά τους στους χώρους εργασίας», πρόσθεσε.

Στην μήνυση που είχε καταθέσει η πρώην παρουσιάστρια κατηγορούσε τον Έιλς ότι διέκοψε το συμβόλαιό της με στόχο να την «εκδικηθεί».

Απορρίπτοντας τις κατηγορίες σε βάρος του, ο Ρότζερ Έιλς παραιτήθηκε από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου την 21η Ιουλίου, γεννώντας ερωτήματα αναφορικά με το μέλλον του δικτύου.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…