Newsroom

Newsroom

Φόβοι για τις ζωές των δύο Ορθόδοξων Μητροπολιτών

Κανένα ίχνος ζωής δεν υπάρχει από τους δύο Ορθόδοξους Μητροπολίτες τέσσερις μέρες μετά τη στιγμή που απήχθησαν στα σύνορα της…

Κανένα ίχνος ζωής δεν υπάρχει από τους δύο Ορθόδοξους Μητροπολίτες τέσσερις μέρες μετά τη στιγμή που απήχθησαν στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία και πλέον εκφράζονται ανοιχτά φόβοι για την τύχη τους.

Έντονη ανησυχία επικρατεί τόσο στους εκκλησιαστικούς όσο και στους πολιτικούς κύκλους, καθώς ούτε οι δύο υψηλόβαθμοι επίσκοποι έχουν δώσει κάποιο σημάδι, ούτε ίχνος από το αυτοκίνητο που τους μετέφερε έχει βρεθεί πό τη Δευτέρα ενώ συνεχίζει να είναι άγνωστη τόσο η ταυτότητα των δραστών της απαγωγής, όσο και τα κίνητρά της, τα οποία πιθανότατα θα έριχναν φως στην υπόθεση.

Χαμηλούς τόνους τηρεί το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας, παρά την έκδηλη ανησυχία των στελεχών του για την τύχη του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου, που είναι και αδελφός του Πατριάρχη Ιωάννη Ι’. Ο προκαθήμενος της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στη Συρία βιώνει ένα προσωπικό δράμα, αλλά έχει πίστη στο Θεό.