Φόβοι για νέα τραγωδία με δεκάδες θύματα στον βυθό του Αιγαίου

Όλο και εξαντλούνται οι πιθανότητες, καθώς περνούν οι ώρες, να βρεθούν ζωντανοί οι 20, ενδεχομένως και περισσότεροι, μετανάστες, που ναυάγησαν…

limeniko1230

Όλο και εξαντλούνται οι πιθανότητες, καθώς περνούν οι ώρες, να βρεθούν ζωντανοί οι 20, ενδεχομένως και περισσότεροι, μετανάστες, που ναυάγησαν στα ανοιχτά της Σάμου. Οι φόβοι ότι οι έρευνες διάσωσης θα καταλήξουν στην πραγματικότητα σε καταγραφή άλλης μίας ανείπωτης τραγωδία στο Αιγαίο, γίνονται όλο και πιο πιθανοί.

Οι 15 ναυαγοί που διασώθηκαν νωρίτερα το μεσημέρι μεταφέρθηκαν σε Σάμο και Χίο αντίστοιχα, λίγες ώρες μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε, 10 ναυτικά μίλια ανοιχτά του νησιού. Ανάμεσα στους διασωθέντες υπάρχουν και οι σοροί δύο άτυχων μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στα νερά του Αιγαίου και οι οποίοι εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί νότιοι άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων. Επί τόπου κατέφθασαν και επιχειρούν 3 σκάφη του Λιμενικού Σώματος, 4-5 παραπλέοντα εμπορικά σκάφη, δύο ελικόπτερα, ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και μία τουρκική ακταιωρός, η οποία είχε πάρει άδεια από τις ελληνικές αρχές, ούτως ώστε να σπεύσει και να προσφέρει βοήθεια.

Οι έρευνες παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη, ενώ ίχνη του ναυαγίου μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί. Τους ναυαγούς εντόπισε πρώτα ένας ιδιώτης που έπλεε με το σκάφος του στην περιοχή και ειδοποίησε τις λιμενικές Αρχές.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…