Φόβοι για «καταιγίδα» πλειστηριασμών μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου

"Αποφράδα ημέρα για τους δανειολήπτες" - Τα funds κατέχουν πάνω από 700.000 ενυπόθηκα "κόκκινα" δάνεια

Άρειος Πάγος

“Καταιγίδα” πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που τάσσεται υπέρ της δυνατότητας των εταιρειών διαχείρισης «κόκκινων» ενυπόθηκων δανείων (servicers) να βγάζουν σε πλειστηριασμό σπίτια, που αποτελούν πρώτη κατοικία, και να προβαίνουν σε πράξεις εκτέλεσης ως δικαιούχοι διάδικοι για λογαριασμό των funds.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open, ο εργατολόγος Δημήτρης Μητρόπουλος ανέφερε: “Είναι ατυχής μέρα για τη Δικαιοσύνη και αποφράδα ημέρα για τους δανειολήπτες. Τα funds και οι servicers έχουν το 82% των κόκκινων ενυπόθηκων δανείων, δηλαδή 700.000 και πάνω“.

Σχολίασε ακόμα ότι στα 188 χρόνια λειτουργίας του ανώτατου δικαστηρίου, δεν υπάρχει απόφαση ολομέλειας που να έχει ληφθεί μέσα σε 14 μέρες από την εισαγγελική πρόταση, ενώ επεσήμανε πως η απόφαση αυτή ανατρέπει προηγούμενη απόφαση του ίδιου του Αρείου Πάγου, που έλεγε τα αντίθετα.

Εξέφρασε ακόμα την άποψη ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει ανενεργή την απόφαση, γιατί “θα έχουμε καταιγίδα πλειστηριασμών, τσουνάμι, και θα δεινοπαθήσει πολύς κόσμος”.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρεοπαγίτες που τάχθηκαν κατά των funds δεν ξεπερνούν τους 10 (συνολικά ψήφισαν 66 Ανώτατοι δικαστές), καθώς η συντριπτική πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ.

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

iran pyrayloi

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

Η συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ ολοκληρώθηκε μετά από αρκετές ώρες διαβουλεύσεων