Newsroom

Newsroom

Φόβοι από Moody's για το σενάριο πρόωρων εκλογών

Το ρίσκο για πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές αυξάνει η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να επισπεύσει τη διαδικασία ανάδειξης νέου Προέδρου της…

moodyssss

Το ρίσκο για πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές αυξάνει η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να επισπεύσει τη διαδικασία ανάδειξης νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Moody΄s. 

«Αυτό είναι credit negative για την Ελλάδα καθώς θέτει σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις για τη συνέχιση του προγράμματος με την τρόικα, που έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές του επομένου έτους. Επίσης πλήττει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και αυξάνει το ρίσκο ρευστότητας και χρηματοδότησης για την χώρα», αναφέρει ο Οίκος αξιολόγησης. 

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Moody’s, υπάρχει σημαντική πιθανότητα οι προεδρικές εκλογές να φθάσουν στον τρίτο γύρο, εξαιτίας των 155 εδρών. Η κυβέρνηση Σαμαρά θα πρέπει να πείσει τουλάχιστον 25 βουλευτές να ψηφίσουν τον υποψήφιο για ΠτΔ και πρώην Επίτροπο της ΕΕ, Σταύρο Δήμα. Η Moody’s κάνει λόγο για τις δυσκολίες που θα συναντήσει η κυβέρνηση, όσον αφορά την ενδεχόμενη στήριξη στον Δήμα, από τους ανεξάρτητους βουλευτές, τα μέλη της ΔΗΜΑΡ και από τους ΑΝΕΛ. Κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο. «Ενδεχόμενες πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές θα μπορούσαν να προκύψουν στο πλαίσιο της αυξημένης λαϊκής στήριξης για το κόμμα της αντιπολίτευσης και κατά της λιτότητας, ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ισχυρή απήχηση σε έναν πληθυσμό που δυσκολεύεται με την λιτότητα και τη μείωση των εισοδημάτων», καταλήγει ο Οίκος αξιολόγησης.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…