Newsroom

Newsroom

Φοβάται για τη ζωή του ο Σνόουντεν

Έντουαρντ Σνόουντεν

snoounten

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν φοβάται για τη ζωή του μετά από δημοσίευμα σε ιστοσελίδα, όπου αμερικανοί αξιωματούχοι φέρονται να εκφράζουν απειλές εναντίον του, δήλωσε ο ρώσος δικηγόρος του πρώην τεχνικού συμβούλου της NSA, Ανατόλι Κουτσέρενα.

Οι απειλές για τη ζωή του είναι πραγματικές. Υπάρχουν αληθινά“, τόνισε στο τηλεοπτικό κανάλι Vesti. Ο Κουτσέρενα έχει επισημάνει πολλές φορές ότι ο πελάτης του κινδυνεύει και θα πρέπει να προστατεύεται από σωματοφύλακες.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου αφορούν σε άρθρο που αναρτήθηκε την περασμένη εβδομάδα στον ενημερωτικό ιστότοπο BuzzFeed με τίτλο “Οι κατάσκοποι της Αμερικής θέλουν τον Έντουαρντ Σνόουνεν νεκρό“. Στο ρεπορτάζ ένας αξιωματούχος του Πενταγώνου φέρεται να δηλώνει: “Θα ήθελα να του ρίξω μια σφαίρα στο κεφάλι“.

Σύμφωνα με τον Κουτσέρενα, ο Σνόουντεν θεωρεί αυτές τις δηλώσεις απειλητικές για τη ζωή του. Για αυτόν τον λόγο, αναμένεται να ζητήσει από τις αμερικανικές αρχές να ερευνήσουν το θέμα και να απαιτήσουν να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των προσώπων που έκαναν τις επίμαχες δηλώσεις.