Newsroom

Newsroom

Φοβάται για εθνοκάθαρση στην Ουκρανία ο Πούτιν: "Υπάρχουν άνθρωποι με σβάστικες στα μανίκια τους"

Πεπεισμένος ότι είναι εφικτό να βρεθεί ένας τρόπος για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία εμφανίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν,…

putin 11

Πεπεισμένος ότι είναι εφικτό να βρεθεί ένας τρόπος για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία εμφανίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση ARD, εκφράζοντας πάντως την ανησυχία του για την απειλή μιας «εθνοκάθαρσης».

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι από το γεγονός ότι θα μπορούσε να προκύψει η επιθυμία εθνοκάθαρσης. Φοβόμαστε μήπως στραφούν προς το νεοναζισμό. Υπάρχουν άνθρωποι με σβάστικες στα μανίκια τους και μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων με SS σύμβολα στα κράνη … Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο φοβόμαστε ότι υπάρχει μια μετατόπιση προς αυτή την κατεύθυνση. Θα ήταν μια καταστροφή για τους πολίτες της Ουκρανίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι η προσάρτηση της Κριμαίας ήταν νόμιμη βάσει του διεθνούς δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών, καθώς τόσο το περιφερειακό κοινοβούλιο όσο και οι πολίτες ψήφισαν στο δημοψήφισμα υπέρ αυτής. Υποστήριξε ακόμη ότι τα ρωσικά στρατεύματα αναπτύχθηκαν για να αποτρέψουν την αιματοχυσία και πρόσθεσε ότι έμεινε έκπληκτος από την αντίδραση της Δύσης.

Ερωτηθείς αν έχει κάνει κάποιο λάθος, ο Πούτιν απάντησε: «Λάθη γίνονται πάντα, στις επιχειρήσεις και στην ιδιωτική ζωή. Ο καθένας κάνει λάθη, αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι να αντιδράσει εγκαίρως, να αναλύσει και να κατανοήσει ότι ήταν ένα λάθος και στη συνέχεια να αλλάξει τη συμπεριφορά του. Και να μην κολλήσει σε ένα αδιέξοδο δρόμο, αλλά να δουλεύει για την εξεύρεση λύσης».