Φωτογράφος από το Ιράν ανέβηκε σε στέγη για να σπάσει την απαγόρευση γυναικών στα γήπεδα (εικόνα)

Η ιρανή φωτογράφος Parisa Pourtaherian παρά την αυστηρή νομοθεσία στη χώρα της γύρω από την παρουσία γυναικών σε αγώνες ποδοσφαίρου ανδρών βρήκε τον τρόπο να κάνει αυτό που αγαπά.

5b855ce71dc524da5d8b461a

Η 26χρονη που έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο της Τεχεράνης είναι παθιασμένη με την αθλητική φωτογραφία και πρόσφατα πήγε να “καλύψει” έναν αγώνα ποδοσφαίρου στο στάδιο Βατάνι της πόλης Καεμσάρ , ωστόσο στο Ιράν οι γυναίκες δεν έχουν πρόσβαση σε αναμετρήσεις μεταξύ ανδρών.

Η νεαρή πέρασε πολύ καιρό αναζητώντας μία δίοδο και τελικά ανακάλυψε μία κοντινή στέγη από την οποία προσπάθησε να φωτογραφήσει τις καλύτερες στιγμές του αγώνα. “Προσπαθούσα για μήνες να πείσω τους ιδιοκτήτες να μου επιστρέψουν την πρόσβαση, αλλά ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Με την επιμονή μου, ένας από αυτούς με άφησε να ανέβω στην ταράτσα του”, επισήμανε στην εφημερίδα Guardian. Τελικά κατάφερε να φωτογραφίσει τον αγώνα ανάμεσα στις ομάδες Nassaji Mazandaran και Zob Ahan και οι εικόνες της κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Οταν οι άνδρες φωτογράφοι στο γήπεδο την εντόπισαν στην οροφή της ταράτσας γύρισαν τους φακούς τους προς αυτήν και έτσι οι φωτογραφίες της κυκλοφόρησαν ευρέως στα ημιεπίσημα πρακτορεία ειδήσεων της χώρας, ενώ πολλοί την επιβράβευσαν για την επιμονή και τη γενναιότητα της.

Η απαγόρευση της παρουσίας των γυναικών στα γήπεδα είναι ένα μεγάλο πολιτικό θέμα στο Ιράν, καθώς αρκετές έχουν συλληφθεί ή απομακρυνθεί από τα γήπεδα τα τελευταία χρόνια. Πολλές από αυτές έχουν μπει στο γήπεδο ακόμα και μεταμφιεσμένες σε άνδρες για να απολαύσουν έναν αγώνα. Σε ορισμένα αθλήματα όπως είναι το βόλεϊ και το μπάσκετ οι περιορισμοί έχουν χαλαρώσει, ωστόσο στο ποδόσφαιρο που παραμένει το πιο δημοφιλές άθλημα η κυβέρνηση παραμένει άκαμπτη στη στάση της.  





Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…