Newsroom

Newsroom

Φωτογραφική προκήρυξη προσλήψεων για ημέτερους από το Ταμείο της Εθνικής Τράπεζας

Μείζον ηθικό θέμα προκύπτει από τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης του διαγωνισμού προσλήψεων του Ταμείου Υγείας Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας, ο…

1914815

Μείζον ηθικό θέμα προκύπτει από τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης του διαγωνισμού προσλήψεων του Ταμείου Υγείας Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας, ο οποίος, όπως θα διαπιστώσετε είναι φωτογραφικός και απευθύνεται σε ημέτερους.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται από την προκήρυξη η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στις 18 Μαρτίου, το ΤΥΠΕΤ προχωράει σε διαγωνισμό προσλήψεων για την κάλυψη 20 θέσεων διοικητικού προσωπικού, απευθύνεται όμως μόνο σε παιδιά εργαζομένων ή συνταξιούχων υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας, του Ταμείου της και τους συλλόγους της, αποκλείοντας κάθε άλλο άνεργο και μάλιστα σε μια περίοδο που ο αριθμός των ανέργων στη χώραμας ξεπερνά το 1,5 εκατ.

Όπως προκύπτει από την προκήρυξη του διαγωνισμού προσλήψεων, την οποία δημοσίευσε σήμερα το protothema.gr, δικαίωμα συμμετοχής σε αυτόν «έχουν μόνο τέκνα εργαζομένων ή συνταξιούχων στην Ε.Τ.Ε, στο ΤΥΠΕΤ και στους συλλόγους Ε.Τ.Ε και μόνο σε μία από τις κατηγορίες προκήρυξης».

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι στην αίτηση πρόσληψης, ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να σημειώσει, μεταξύ των υπολοίπων, τα στοιχεία του γονιού του και τη θέση στην οποία απασχολείται στην τράπεζα, στο ταμείο της ή σε κάποιον σύλλογό της, καθώς και τον αριθμό μητρώου του στο ταμείο. 

Συνδικαλιστικοί κύκλοι ανέφεραν στο koutipandoras.gr αναφορικά με το θέμα, ότι η φωτογραφική προξήρυξη έχει ξεκάθαρα ψηφοθηρικούς σκοπούς, δεδομένου ότι στις 9 Απριλίου, διεξάγονται οι εκλογές του Ταμείου της Εθνικής Τράπεζας.

Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη