Φωτογραφίες, χαμόγελα και ξεμπέρδεψε ο πρωθυπουργός με τον Σαϊντού Καμαρά

«Ήλθον, είδον και απήλθον», από το Μαξίμου, ο αριστούχος μαθητής Σαϊντού Καμαρά, που απειλείτε με απέλαση από την χώρα. 

22 03 29 0009 DPD6621

Με την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον νεαρό Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος κινδυνεύει με απέλαση αν απορριφθεί η αίτηση ασύλου που εξετάζεται αύριο σε δεύτερο βαθμό ολοκληρώθηκε το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης για την υπόθεση  του αριστούχου μαθητή που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε τον μαθητή μετά τον σάλο που έχει προκληθεί και καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους, για να δείξει το δήθεν ενδιαφέρον του …απλά εξέφρασε την προσδοκία του, ότι η  Απόφαση της Αρχής Προσφυγών να είναι τέτοια που θα επιτρέψει στον Σαϊντού Καμαρά να κάνει την Ελλάδα τη δεύτερη πατρίδα του. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή. Φωτογραφίες έβγαλε πάντως με χαμόγελο για να δείξει πόσο συμπαραστέκεται στον μαθητή… ενώ το Μαξίμου είχε έτοιμη την λιτή ανακοίνωση στην οποία ενημερώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον νεαρό μαθητή-πρόσφυγα, ανέφερε ότι έχει… προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεση και στη συνέχεια παρέπεμψε τον Σαϊντού στην Αρχή προσφύγων.

Η ανακοίνωση:

Ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Σαϊντού Καμαρά εξέφρασε το προσωπικό ενδιαφέρον του για την υπόθεσή του και τον ενημέρωσε για τις κινήσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και την απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον με βάση τις εισηγήσεις του τμήματος παρακολούθησης της εκπαίδευσης προσφύγων, που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την προσδοκία του, η απόφαση της αρχής προσφυγών να είναι τέτοια που θα επιτρέψει στον Σαϊντού Καμαρά να κάνει την Ελλάδα τη δεύτερη πατρίδα του.

 

Η υπόθεση θυμίζει έντονα… τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη, όταν ειρωνευόταν  μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή για την ελληνική ιθαγένεια, τον Αντετοκούνμπο και μετά τα κατορθώματα του τον αποθέωνε  μαζί με όλη την κυβέρνηση. Κοίτα να δεις που αν ο Σαϊντού Καμαρά μείνει στην Ελλάδα ( ευχής έργον) και διαπρέψει,  θα προσπαθήσουν μετά να πουν ότι ήταν έργο και προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ….