Φώτης Σεργουλόπουλος: «Κάποια φασισταριά καπηλεύονται την πατρίδα»

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μιλώντας στην εκπομπή Tik Talk στον Alpha με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 αναφέρθηκε στις παρελάσεις, στο κίνημα «me too» στο θέατρο και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. 

fotis sergulopulos

«Την ημέρα της επετείου της Επανάστασης του 1821 φόρεσα τη φουστανέλα γιατί ήθελα να δείξω πως θα μπορούσε να είναι στοιχεία του καθημερινού ντυσίματός μας και όχι απλά ένα σύμβολο που το φοράνε οι Εύζωνες. Μπορούμε και εμείς να το φοράμε όπως φοράνε οι Σκωτσέζοι το κίλτ» τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν θα αφήσω ποτέ τον γιο μου να παρελάσει. Τα μικρά παιδιά δεν έχουν καμία δουλειά με όλα αυτά. Εκτός κι αν κάποιος γονιός το προορίζει για στρατιωτικό. Θα μπορούσαν τα παιδιά, οι καλύτεροι μαθητές ενός σχολείου ας πούμε, να έφτιαχναν μια επιτροπή να πάνε να καταθέσουν ένα στεφάνι για να τιμήσουν τους πεσόντες, ή να κάνουν μια ωραία εκδήλωση. Αγαπάω την πατρίδα μου. Ας μην καπηλεύονται κάποια φασισταριά την έννοια της πατρίδας», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο γνωστός παρουσιαστής μίλησε και για το θέμα της υιοθεσίας παιδιών από άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. «Υπάρχουν άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που είναι γόνιμα. Δεν ξέρω αν το ξέρουν πολύ αυτό… Αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν, κάνουν παιδιά. Και ζουν με τους συντρόφους τους και μεγαλώνουν τα παιδιά μαζί. Σαν μια κανονική οικογένεια. Με πολλή αγάπη. Τι θα γίνει αν ο βιολογικός πεθάνει; Ουσιαστικά το παιδί μένει χωρίς οικογένεια αφού ο άλλος του γονιός δεν αναγνωρίζεται από κανέναν. Υπό αυτή την έννοια, λοιπόν, το κράτος θα πρέπει να προστατέψει αυτά τα παιδιά».

Αναφέρθηκε και στις καταγγελίες που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα στο θέατρο και αποκάλυψε ότι εκείνος ενθάρρυνε τη Τζένη Μπότση να αποκαλύψει την ιστορία της: «Ήξερα ιστορίες και προέτρεψα να τις πούνε γιατί δεν ήθελα γυναίκες να ζούνε μέσα στην μαυρίλα. Θέλω να αποκαλύπτονται τα πράγματα. Έπρεπε να γίνει. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι αυτά πρέπει να τιμωρούνται. Δεν μπορεί να μεγαλώνει ο άντρας και να θεωρεί την γυναίκα ευάλωτη. Για αυτό προέτρεψα την Τζένη Μπότση να μιλήσει».

Τέλος, αποκάλυψε και μία άγνωστη ιστορία κακοποίησης: «Αισθάνομαι πολύ περήφανος για αυτό γιατί 20 χρόνια έφτιαχνα ομάδες και δεν γύρισε ένας να μου πει ότι με τον Φώτη πέρασα άσχημα. Έχω ξεφύγει καμια δυο φορές υπερασπιζόμενος το δίκιο άλλου. Είχα καλεσμένη την Τσιτσιολίνα και την υποδέχομαι με κάθε σεβασμό. Την κάλεσα όχι για να μου δείξει αυτά που δείχνει τις ταινίες αλλά ήθελα να μου μιλήσει. Ήταν ένας υπάλληλος, ηχολήπτης που την ταλαιπωρούσε πάρα πολύ κι αυτή είχε θέμα με το μικρόφωνό της με την μετάφραση κι είχε εκνευριστεί. Αυτός ο άνθρωπος είπε άντε μωρή με την καραπ….α και δεν της έδωσε σημασία. Αυτός ο άνθρωπος έφυγε την ίδια στιγμή. Εξαφανίστηκε, τον έδιωξα. Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι ταλαιπωρούσε έναν άνθρωπο τόσο πολύ κι ότι υπήρχε αυτός ο σεξισμός απέναντί της κι έγινα έξαλλος. Αυτό είναι που μπορεί αν χρησιμοποίησα την εξουσία».

 

 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους