Φώτης Σεργουλόπουλος: Το δικό μου το παιδί δεν έχει ίσα δικαιώματα με τα άλλα παιδιά

«Tο δικό μου παιδί μεγαλώνει σε μία οικογένεια η οποία όταν θα βγει έξω από το σπίτι είναι αόρατη».

image 5

Καλεσμένος στην εκπομπή «Τι λες τώρα!» το μεσημέρι της Κυριακής βρέθηκε ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ο οποίος παραχώρησε μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος, με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση με θέμα τη συμπερίληψη των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην εργασία, της οποίας υπήρξε συντονιστής, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο coming out που έκανε πριν 11χρόνια, αλλά στον γιο του, Γιώργο. 

“Έγινε ένα σούσουρο όταν έκανα το coming out. Ήξερα για τι το κάνω, δεν είχα συνειδητοποιήσει τι θα γινόταν μετά. Αλλά αυτό που πιστεύω και αισθάνομαι ότι είμαι υπερήφανος για αυτό που έχει συμβεί, είναι ότι έχουν βοηθηθεί ορισμένα άλλα άτομα για να κάνουν το δικό τους coming out”, δήλωσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους της showbiz, υποστήριξε πως “αισθάνονται μια δυσκολία στο να φανερωθούν διότι παίζουν έναν ρόλο και μπορεί για παράδειγμα στην περίπτωση των τραγουδιστών οι δισκογραφικές να πιστεύουν ότι θα χάσουν τις θαυμάστριές τους ή ένας ηθοποιός σκέφτεται ότι δεν μπορεί να παίξει πειστικά έναν ρόλο του ζεν πρεμιέ ή του εραστή και αυτό είναι κάτι που σε ‘στριμώχνει’ πολύ”.

Για τη νομική ανισότητα: “Υπάρχει ακόμα ανισότητα νομικά, εφόσον υπάρχουν νόμοι που δεν στηρίζουν τους ανθρώπους αυτούς”, σχολίασε ο παρουσιαστής, ενώ αναφέρθηκε και στη δική του οικογένεια λέγοντας πως “εγώ που έχω παιδί, ο άνθρωπος που ζει μέσα στην οικογένειά μου δεν θεωρείται δεύτερος γονιός. Οπότε αν εγώ πάθω κάτι το παιδί μένει εκτός οικογένειας. Αυτή τη στιγμή δεν προστατεύω τα δικά μου δικαιώματα, προστατεύω τα δικαιώματα των παιδιών. Τα παιδιά απέναντι σε μία κοινωνία έχουν ίσα δικαιώματα, το δικό μου το παιδί δεν έχει ίσα δικαιώματα με τα άλλα παιδιά. Διότι, το δικό μου παιδί μεγαλώνει σε μία οικογένεια η οποία όταν θα βγει έξω από το σπίτι είναι αόρατη. Δεν έχει καμία επιρροή. Αν εγώ πάθω κάτι το παιδί μου πάει στον πρώτο συγγενή, δηλαδή τον αδερφό μου, εάν δεν υπάρχει ο αδερφός μου θα πάει σε έναν δεύτερο συγγενή και αν δεν υπάρχει ούτε αυτός θα πάει σε ίδρυμα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τέλος το πώς ανταποκρίνεται ο ίδιος στις ερωτήσεις του γιου του, ο Φώτης Σεργουλόπουλος απάντησε χωρίς σκέψη. “Στις ερωτήσεις του γιου μου ανταποκρίνομαι με την αλήθεια […] Δεν είναι υπερπροστατευμένος και κλεισμένος σε ένα κουτί και δεν βγαίνει έξω. Δεν έχει πρόβλημα με τα παιδιά, με τους φίλους του. Τον ρωτάνε, δεν τον φέρνουν σε δύσκολη θέση γιατί ξέρει την αλήθεια. Και όταν τον ρωτάνε “α, τι οικογένεια είναι αυτή;’ τους εξηγεί τι οικογένεια είναι αυτή και το καταλαβαίνουν τα άλλα τα παιδιά”, κατέληξε.

Δείτε το βίντεο

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων