Φωτιού: «Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του Μαξίμου εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ υπερέβη αυτή τη φορά κάθε όριο»

Θεσμικό ατόπημα χαρακτηρίζει η Θεανώ Φωτίου τις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου περί πρακτικών αντιγραφής του ΣΥΡΙΖΑ «της διεθνούς ακροδεξιάς», αναφορικά με την υπόθεση εξαφάνισης 2.118 ανήλικων προσφυγόπουλων από το 2018 έως το πρώτο εξάμηνο του 2020.  

20160419PHT24018 original

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «πουλάει την ψυχή της Δημοκρατίας μας στο διάβολο του εκφασισμού» υπογραμμίζει ότι ο Γ. Οικονόμου συνδέει με αβάσιμο τρόπο τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει στο twitter (#Μητσοτάκη_που_είναι_τα_παιδιά) σε σχέση με την εξαφάνιση των ασυνόδευτων παιδιών με την ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που προέκυψε από σαφή στοιχεία του του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) με τη μηνυτήρια αναφορά της ειδικής γραμματέας ασυνόδευτων ανηλίκων, Ειρήνης Αγαπηδάκη.

Παράλληλα, η Θ. Φωτίου ξεκαθαρίζοντας ότι με την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ «δεν υιοθετούνται με κανένα τρόπο “ψέματα και συκοφαντίες σκοτεινών κύκλων”».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι:

««Εδώ και τρεις εβδομάδες, ανώνυμοι χρήστες του Twitter, με εμετικό τρόπο και άθλια υπονοούμενα, επιχειρούν να ρίξουν λάσπη στην Κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό και θεσμούς της Πολιτείας αναφορικά με τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφει πρακτικές της διεθνούς ακροδεξιάς και δημιουργεί, θεσμικά μάλιστα, ένα ελληνικό QAnon. Επειδή είναι πολιτικά ανεπαρκέστατοι, πουλούν την ψυχή της Δημοκρατίας μας στο διάβολο του εκφασισμού. Η Δημοκρατία μας, αλλά και η θεσμική αξιοπρέπεια της Πατρίδας μας, επιβάλλει να αντισταθούμε στη χυδαιότητα και τον εκβαρβαρισμό της πολιτικής που απροκάλυπτα πια επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως θυμούνται οι Έλληνες πολίτες, όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ εκατοντάδες ασυνόδευτα παιδιά ζούσαν σε αυτοσχέδια παραπήγματα, στην αποκαλούμενη ζούγκλα στη Μόρια και το Βαθύ της Σάμου, χωρίς εποπτεία και χωρίς προστασία. Όλα τα ψέματα που επικαλείται στην ερώτησή του ο ΣΥΡΙΖΑ, για να στηρίξει τη χυδαία του πράξη, θα απαντηθούν αναλυτικά. Ό,τι όμως και να κάνουν από δω και πέρα, το συμπέρασμα δεν αλλάζει: όσο ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί και υποδαυλίζει επισήμως τέτοιες χυδαιότητες, το μοναδικό αποτύπωμα που αφήνει στην πολιτική ιστορία του τόπου είναι ένας λεκές».

«Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του Μαξίμου εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ υπερέβη αυτή τη φορά κάθε όριο», υπογραμμίζει η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θεανώ Φωτίου

Αρκεί μια απλή ανάγνωση για να διαπιστώσει κανείς ότι με την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ:

1.    Δεν υιοθετούνται με κανένα τρόπο  «ψέματα και συκοφαντίες σκοτεινών κύκλων», αλλά η ερώτηση αναφέρεται σε σαφή στοιχεία του 2019 του ΕΚΚΑ.

2.    Ερωτάται σε ποιο στάδιο διερεύνησης από τη δικαιοσύνη βρίσκεται η καταγγελία της κας Αγαπηδάκη του Φεβρουαρίου του 2021.

3.    Εκφράζεται η ανάγκη για άμεση εφαρμογή του θεσμού της επιτροπείας.

4.    Ζητείται ο προγραμματισμός για την μετεγκατάσταση ασυνόδευτων στην αλλοδαπή.

Όσο για το τι θυμούνται οι Έλληνες πολίτες, υπενθυμίζουμε στον κ. Οικονόμου ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατά το διάστημα 2015-2019:

– Δημιούργησε θέσεις φιλοξενίας που το 2019 έφθασαν τις 2250 από περίπου 350 που μας παρέδωσε η ΝΔ  το 2015.

-Δημιούργησε ένα αξιόπιστο ψηφιακό σύστημα καταγραφής στο ΕΚΚΑ, το οποίο λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

-Φρόντισε για την ένταξη των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό σύστημα που η ΝΔ διέκοψε.

-Νομοθέτησε με τον Νόμο 4554/2018 ένα πλήρες σύστημα επιτροπείας ασυνόδευτων ανηλίκων, ώστε να διασφαλίζονται τα δικαιώματά τους

Η ΝΔ μετέφερε την αρμοδιότητα για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από το Υπουργείο Εργασίας που είναι αρμόδιο για την παιδική προστασία στο Υπουργείο Μετανάστευσης, εξομοίωσε τα παιδιά άνω των 14 ετών με ενηλίκους για να επιταχύνει τη διαδικασία απέλασής τους, έχει παραπέμψει στις καλένδες τον θεσμό της επιτροπείας, και έχει το θράσος να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…