Φωτίου: O κ. Μητσοτάκης «εγκαινιάζει» για δεύτερη φορά, το νόμο για την Αναδοχή και Υιοθεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Εμφανίζει το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ ως δικό του, και συγχρόνως τον παραποιεί με τροπολογίες που εμπλέκουν και ιδιωτικούς φορείς στη διαδικασία «ταιριάσματος» παιδιών και γονέων, Για να επιδείξει έργο, μετά από ένα χρόνο αδράνειας, θέτει σε κίνδυνο τα ίδια τα παιδιά, τόνισε σε συνέντευξη της «Στο Κόκκινο» , η Θεανώ Φωτίου

ek theano

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» σχετικά με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για την αναδοχή και υιοθεσία που ο κ. Μητσοτάκης «εγκαινιάζει» σήμερα,  για δεύτερη φορά, όταν ο νόμος έχει αρχίσει να εφαρμόζεται επί ΣΥΡΙΖΑ, από τον Ιανουάριο του 2019,  η βουλευτής τόνισε:
Ο κ. Μητσοτάκης επιδίδεται για άλλη μια φορά σε μια επικοινωνιακή καπηλεία: Ανακοίνωσε πριν λίγο  από το ΜΗΤΕΡΑ την έναρξη του «νέου» συστήματος αναδοχής και υιοθεσίας και τη λειτουργία του ηλεκτρονικού «ταιριάσματος» παιδιών με υποψήφιους ανάδοχους γονείς, που είχε ξανα-«εγκαινιάσει»  και στο Ζάππειο τον Δεκέμβριο του 2 019. Μόνο που ο νόμος αυτός είναι του ΣΥΡΙΖΑ και είχε αρχίσει να υλοποιείται από τον Ιανουάριο του 2019 ενώ  η ΝΔ επί ένα χρόνο τον αδρανοποίησε για να τον εμφανίσει τώρα ως δική της επινόηση.

Η επικοινωνιακή καπηλεία αποδεικνύεται από την εγκύκλιο που έστειλε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις 3/7/2020 σε όλους τους αρμόδιους δημόσιους φορείς που εποπτεύουν  το  «ταίριασμα».  Σε αυτήν, αναλύεται λεπτομερώς η διαδικασία, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας και των μητρώων,  όπως την προβλέπει ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ψηφιακό σύστημα «ταιριάσματος» είναι ο πυρήνας του νόμου, ένα ηλεκτρονικό σύστημα, πρωτότυπο, διαφανές, καινοτόμο και μοναδικό την Ευρώπη, που εξασφαλίζει αδιάβλητες διαδικασίες, ισονομία των υποψήφιων γονέων και ταχύτητα διαδικασιών.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, με  τροπολογίες σε υπό συζήτηση στη Βουλή νομοσχέδιο, προσπαθεί να εισαγάγει στη διαδικασία του ψηφιακού «ταιριάσματος» και ιδιωτικούς φορείς παιδικής προστασίας με αμφίβολη επιστημονική στελέχωση.

Για μας, είναι καθαρό ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να επιδείξει έργο και γι αυτό επιταχύνει τις διαδικασίες εμπλέκοντας ιδιωτικούς φορείς και ΜΚΟ. Έτσι, όμως, κινδυνεύει να δημιουργήσει πληθώρα αποτυχημένων αναδοχών και πλήθος δυστυχισμένων παιδιών που επανέρχονται στα ιδρύματα με μόνιμα ψυχικά τραύματα. 

Δεν πάει άλλο με αυτή την κυβέρνηση της επικοινωνιακής καπηλείας που οικειοποιείται και ταυτόχρονα παραποιεί τα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ.  Να είναι σίγουρη όμως ότι με τόσο εμβληματικές πολιτικές όπως ο νόμος για την αναδοχή και υιοθεσία που η κοινωνία αγκάλιασε αμέσως με ενθουσιασμό, ανακούφιση και ελπίδα, δεν θα το καταφέρει.

Πάρος: Αυτοκίνητο με 3 επιβαίνοντες έπεσε στη θάλασσα μόλις βγήκε από το ferry boat (video)

παρος

Πάρος: Αυτοκίνητο με 3 επιβαίνοντες έπεσε στη θάλασσα μόλις βγήκε από το ferry boat (video)

Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες έπεσε στη θάλασσα, στην περιοχή του λιμανιού της Πούντας.