Φωτιές σε Αγρίνιο, Ρόδο και Σουφλί: Εκκένωση οικισμών - σε κίνδυνο η Κοιλάδα των Πεταλούδων και η Εκκλησία στην Κοτρωνιά (Footage)

Ενημέρωση για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Π.Σ. λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς για αύριο Δευτέρα 02-08-2021 με Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου.

NewsRoom 01/08/2021 | 19:11

Ρόδος: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι μεγάλο μέρος του νησιού - Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης και εκκενώθηκαν περιοχές

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι μεγάλο μέρος του νησιού, εξαιτίας της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Καλαμώνας. Η μάχη για την κατάσβεση συνεχίζεται και οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση της Κοιλάδας των Πεταλούδων από επισκέπτες και προσωπικό. Επίσης, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα.

Εδώ και αρκετή ώρα επιχειρούν, εκτός από τα τρία ελικόπτερα και δυο αεροπλάνα καναντέρ καθώς και το ρωσικό Beriev-200. Επίσης, ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης με πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο.

Αγρίνιο: Εκκενώνονται προληπτικά δύο οικισμοί λόγω φωτιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Παραδείσι

Εντολή για την προληπτική εκκένωση των οικισμών Μπερμπάτι και Παραδείσι, δόθηκε από την Πυροσβεστική, λόγω πυρκαγιάς που καίει δασική έκταση στην περιοχή Παραδείσι, του Δήμου Αγρινίου.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Σουφλί: Φωτιά στην Κοτρωνιά - Εκκενώθηκε το χωριό - Κινδύνεψε η εκκλησία

Η φωτιά που ξέσπασε στο χωριό Κοτρωνιά στο Σουφλί οδήγησε στην προληπτική εκκένωσή του. Από το χωριό έφυγαν έξι κάτοικοι οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο γειτονικό χωριό Δαδιά. Το χωριό δεν έχει μόνιμους κάτοικους - Από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη.

Ενημέρωση για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Π.Σ. λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς για αύριο Δευτέρα 02-08-2021 και μερική επιφυλακή προσωπικού Π.Σ.: