Newsroom

Newsroom

Φωτιές! Φτάνει πια!

Η αδιαφορία μαζί με τη βλακεία και τα άνομα συμφέροντα καταστρέφουν όλα τα περιαστικά δάση

5356344

Το καλοκαίρι ξεκίνησε. Σφίγγουν οι ζέστες, και τα μελτέμια σε συνδυασμό με την απροσεξία, την αδιαφορία, αλλά κυρίως με τα ιδιοτελή συμφέροντα, μπορούν να αποτελέσουν την αιτία για το ξεκίνημα των καταστροφικών πυρκαγιών στα λίγα και τόσο πολύτιμα δάση της πατρίδας μας.

Ας οργανωθούμε επιτέλους, όσο είναι καιρός, ώστε κάποτε να πάψει αυτή η φοβερή μάστιγα που ζούμε κάθε χρόνο από την αδιαφορία την απροσεξία αλλά κυρίως την δολιοφθορά.

Πρέπει όσο είναι καιρός, να παρθούν ουσιαστικές αποφάσεις, ώστε η αντιπυρική προστασία να μη παραμένει κενό γράμμα χωρίς αποτελέσματα . Επιβάλλεται η επιφυλακή αυτές τις επικίνδυνες μέρες, με τη χρήση της αεροπορίας στρατού και με περιπολίες ελικοπτέρων ιδίως τη νύχτα αλλά και τη μέρα, για τον εντοπισμό των εστιών κατά τη γέννηση τους.

Είναι απαραίτητη η ετοιμότητα των πυροσβεστικών υπηρεσιών εδάφους με περιπολίες πυροσβεστών και αστυνομικών στα δάση μας. Είναι υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης να αναλάβει τον καθαρισμό των δασών από τα ξερά χόρτα και τα σκουπίδια. Έχει μεγάλη σημασία η παρουσία εθελοντών κάτοικων για την φύλαξη των δασών των περιοχών τους.

Δεν είναι δύσκολο τεχνικό πρόβλημα, η κατασκευή πύργων παρατήρησης για τον έλεγχο της εμφάνισης καπνού στα δαση.  Φτάνουν πια τα ίδια και τα ίδια τόσα χρόνια. Φτάνει πια ο βόμβος των πυροσβεστικών αεροπλάνων που κατόπιν εορτής κάνουν ”κατάσβεση” σε ένα καμένο πια δάσος.

Φτάνει πιά να ακούμε τα γνωστά εκνευριστικά σχόλια των ρεπόρτερ ότι μετά από δυο μερόνυχτα, η φωτιά είναι υπό έλεγχο. Κατι που μεθερμηνευόμενο σημαίνει, ότι η φωτιά αφού δεν είχε τίποτα άλλο να κάψει , τελικά έσβησε από μόνη της, κάνοντας στάχτη το δάσος και τα ζώα του. Ευτυχώς όμως, οι περισσότεροι κάτοικοι είναι ζωντανοί.

Η αδιαφορία μαζί με τη βλακεία και τα άνομα συμφέροντα καταστρέφουν όλα τα περιαστικά δάση στην Αθήνα αλλά και σε πολλές αλλες τουριστικές και προστατευμένες περιοχές και νησιά. (Πάρνηθα, Πεντέλη, Μαραθώνας, Αρκαδία, Ζάκυνθος, Θάσος, Κάρπαθος ,κτλ) Η Ελλάδα έχει πια πολύ λίγους πνεύμονες και σε λίγο δεν θα έχουμε αέρα για να αναπνεύσουν τα παιδιά μας

Οι μέρες της μεγάλης ζέστης και των ανέμων πλησιάζουν επικίνδυνα Οι εμπρησμοί θα μπορούσαν να είναι μια ακομη εύκολη εγκληματική κίνηση για την ικανοποίηση πολλών και ποικίλων ανόμων συμφερόντων. Ας πάρουμε μια φορά τα μέτρα μας και ας εμποδίσουμε το κακό όσο ακόμη είναι καιρός. Ας δουλέψουμε επιτέλους συλλογικά . Το συμφέρον του διπλανού είναι και δικό μας συμφέρον. Αν αυτό δεν το χωνέψουμε καλά η δυστοπία και ο Αρμαγεδώνας θα είναι τα τραγικά επακόλουθα για τη χώρα μας.

*Ο Γιώργος Θ. Μιχαήλ είναι Αρχιτέκτονας- βιομηχ. σχεδιαστής.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…