Φωτιά θα πέσει να μας κάψει

Ήταν επί σκληρής μνημονιακής περιόδου όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης έστρεφε τους πολίτες κατά των πυροσβεστών. (Ο Μητσοτάκης τους έστρεφε κατά των καθηγητών δημοσίου, ο Βρούτσης κατά των συντάξεων και πήγαινε λέγοντας).

5419541

Μια εποχή που Νέα Δημοκρατία, με χοντρό support από το ΠΑΣΟΚ, υποδαύλιζαν τη συνοχή των πολιτών, στρέφοντας τον ένα επάγγελμα εναντίον του άλλου, την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. Τότε λοιπόν, κατά τον συνήθη ψεύτη, οι πυροσβέστες ήταν οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδες κατά τη χειμερινή περίοδο. Παραβλέποντας ότι το σώμα των πυροσβεστών δεν παίρνει ανάσα καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, απεγκλωβίζοντας ανθρώπους και χωριά από τους χιονιάδες, απεγκλωβίζοντας τραυματίες και νεκρούς από τα τροχαία της εθνικής, απεγκλωβίζοντας κοπάδια και ανθρώπους από τους κατακλυσμούς.

Αλλά επειδή η κοινωνία μας έχει μνήμη χρυσόψαρου κι επειδή το σύστημα ποθούσε διακαώς Μητσοτάκη να κάνει τις δουλειές της, οι ίδιοι ακριβώς επανήλθαν, χειρότεροι από ποτέ. Όμως αυτή τη φορά δεν χρειάζεται να λένε κακοήθειες. Τις επιβάλουν χωρίς προσχήματα, έχοντας κάνει το ελληνικό σύνταγμα, τα δικαιώματα και τα κεκτημένα, χαλάκι εισόδου. Πυροβολούν και σκοτώνουν εν
ψυχρώ, συλλαμβάνουν και φυλακίζουν όποιον δεν τους αρέσει, αποφυλακίζουν αυτούς που αγαπούν, δέρνουν όποιους τολμούν να διεκδικήσουν.

Τι κι αν μυρίζουν ακόμα τα 124.000 καμένα στρέμματα ανά την Ελλάδα; Αν νομίζει ο κάθε πικραμένος εποχικός πυροσβέστης ότι δικαιούται να διεκδικεί τα στοιχειώδη, είναι γελασμένος. Υπάρχουν οι κατάλληλες κινήσεις, η άγρια καταστολή, για να τους θυμίσει τη θέση τους. Η θέση τους είναι μέσα στις καιόμενες βάτους, στη ντάλα του καλοκαιριού. Αφανείς, μπαρουτοκαπνισμένοι και
ξέπνοοι. Σε πρώτο πλάνο δικαιούται να είναι μόνο ο Χρυσοχοΐδης σε ρόλο «το πρωί υπουργός το βράδυ μάνικα» ή κάνας Πατούλης να δείχνει με το δάχτυλο κατά που είναι η φωτιά, παίζοντας τον συντονιστή πυρόσβεσης.

Κι αν επιμείνουν οι εποχικοί πυροσβέστες να βγουν μπροστά, υπάρχουν τα δακρυγόνα, οι ψεκασμοί και οι κρότου λάμψεις. Να τους κόψουν όχι μόνο τη φόρα αλλά και τα δάχτυλα άμα χρειαστεί. Βλέπετε ήρθε κι ο εισαγόμενος υπουργός Στυλιανίδης, να διδάξει ευρωπαϊκή κουλτούρα και πολιτισμό.

Άλλη μια μέρα ντροπής. Όχι μόνο για τους κυβερνώντες αλλά και για όσους τους ψήφισαν. Λες και δεν γνωρίζουν ότι «το μόνο που ξέρει η δεξιά παράταξη είναι να ταπεινώνει, να αυθαιρετεί και να καταδιώκει».
Γι΄αυτό λέω, φωτιά θα πέσει να μας κάψει. Ξερά χλωρά, όλους μαζί…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων