Newsroom

Newsroom

Φωτιά στον Σχίνο: Nύχτα πύρινης «κόλασης»

Δραματική η κατάσταση στην Κορινθία, όπου εκκενώνονται οικισμοί, καθώς οι φλόγες συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο και μαίνονται ανεξέλεγκτες λόγω των ισχυρών ανέμων.

E125mJjWYAEe5V5

Nύχτα πύρινης «κόλασης» από τη φωτιά που ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορινθίας ζουν οι κάτοικοι στο Αλεποχώρι και στις γύρω περιοχές.  Όπως αναφέρει το ethnos.gr το βράδυ της Πέμπτης 20 Μαΐου κινητοποιήθηκε ο στρατός αλλά και αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να απομακρυνθούν οι κάτοικοι στο Αλεποχώρι. Στρατός και Αστυνομία χτύπησαν τις πόρτες σπίτι – σπίτι για εκκενωθεί η περιοχή.

 

Εκκενώσεις οικισμών
Η Πολιτική Προστασία, λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης, προχώρησε σε νέα ενεργοποίηση του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, συστήνοντας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, όπως απομακρυνθούν από τις οικίες τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα. Οι φλόγες είχαν φτάσει στον οικισμό Χάνι Κοκκιναρέας στα Μέγαρα, ο οποίος εκκενώθηκε ενώ έγιναν αρκετοί απεγκλωβισμοί πολιτών με αναπηρίες από σπίτια. Ταυτόχρονα, δόθηκε εντολή να υποχωρήσουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς υπήρχε κίνδυνος εγκλωβισμού τους.

Νύχτα – κόλαση

«Η νύχτα θα είναι δύσκολη. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε αισιόδοξοι γιατί οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και σπρώχνουν τη φωτιά προς τα Μέγαρα. Το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο και δεν μπορεί να ελεγχθεί με αυτές τις καιρικές συνθήκες».

Αυτό τονίζουν υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Newsbomb.gr περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί σε Κορινθία και Αττική όπου η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (19/05) μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στις 21:00 το βράδυ, το σοβαρότερο πρόβλημα βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ των περιοχών Μάζι και Χάνι Δερβενίου, με τις φλόγες να κατακαίνε ό,τι βρίσκεται στο δρόμο τους.

Την κατάσταση επιδεινώνει ακόμα περισσότερο ο πολύ ισχυρός άνεμος, με τη μετεωρολογική υπηρεσία να δίνει εντάσεις που αγγίζουν τοπικά τα 9 μποφόρ. Με δεδομένο όμως το μικροκλίμα που δημιουργεί η πυρκαγιά, οι άνεμοι ενισχύονται ακόμα περισσότερο δίνοντας τροφή και δύναμη στην πυρκαγιά.

 

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…