Δίωξη κατά των δύο συλληφθέντων άσκησε ο εισαγγελέας για την φωτιά στον Ασπρόπυργο, η οποία ξέσπασε την Πέμπτη, τραυματίζοντας 14 άτομα, εκ των οποίων τα τέσσερα σοβαρά.
Μέχρι στιγμής, από τα στοιχεία προκύπτει ότι η φωτιά εκδηλώθηκε κατά την εκτέλεση θερμών εργασιών με φλόγα και στη συνέχεια επεκτάθηκε στο βυτιοφόρο με προπάνιο που βρισκόταν στις εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα την έκρηξη. Για το περιστατικό οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του ιδιοκτήτη της επιχείρησης και του εκμεταλλευτή του βυτιοφόρου.
Ο Εισαγγελέας άσκησε δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, κατά περίπτωση, κατά των κατηγορουμένων. Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν αφορούν τα κακουργήματα της έκρηξης και του εμπρησμού από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, καθώς και τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια και της μη λήψης και τήρησης μέτρων ασφαλείας.
Η δικογραφία για την υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα απολογηθούν οι δύο κατηγορούμενοι. Από τα στοιχεία της κύριας έρευνας που ξεκινά, θα κριθεί αν θα επεκταθεί η δίωξη και σε άλλα πρόσωπα, για ενέργειες ή παραλείψεις που .
Διαβάστε επίσης:
Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Βίντεο ντοκουμέντο – Η στιγμή που βγήκε εργαζόμενος μέσα από τους καπνούς
Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Συνελήφθησαν δύο άτομα για την έκρηξη στην επιχείρηση
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια