Newsroom

Newsroom

«Φωτιά» στο πετρέλαιο θέρμανσης: Ακριβότερο κατά 45% σε σχέση με πέρσι

Οι πρατηριούχοι ανεβάζουν την αναμενόμενη τιμή του λίτρου στο 1,17 ευρώ στα αστικά κέντρα και σε πάνω από 1,30 ευρώ το λίτρο στην νησιωτική Ελλάδα, ενώ πέρσι η τιμή του ήταν στα 0,8 ευρώ

1740015

Αυξημένη κατά 45% θα είναι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με πέρυσι. Ειδικότερα, η τιμή αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 1,13 και 1,15 ευρώ το λίτρο για τα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ σε απομακρυσμένες περιοχές και νησιά το κόστος θα ξεπερνά τα 1,20 ευρώ το λίτρο.

Η διάθεση του πετρελαίου ξεκινά σήμερα και οι πρατηριούχοι ανεβάζουν την αναμενόμενη τιμή του λίτρου στο 1,17 ευρώ στα αστικά κέντρα και σε πάνω από 1,30 ευρώ το λίτρο στην νησιωτική Ελλάδα. Την αντίστοιχη περίοδο του 2020 η μέση τιμή διάθεσης του ήταν στα 0,8 ευρώ ανά λίτρο.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το ενδιαφέρον των καταναλωτών είναι περιορισμένο, είτε επειδή έχουν απόθεμα πετρελαίου από πέρυσι, είτε επειδή ελπίζουν σε καλύτερες τιμές το επόμενο διάστημα.

Διευκολύνσεις μέσω ενός συστήματος ρυθμίσεων για τα νοικοκυριά, που θα βρεθούν αντιμέτωπα με αυξήσεις στο κόστος θέρμανσης, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός. Το σύστημα  θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Γιώργος Ασμάτογλου εκτίμησε  ότι παρουσιάζεται  με την πάροδο του χρόνου μια γενικότερη ύφεση των πωλήσεων στον κλάδο και επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη ώστε να μειωθούν κάποιο φόροι όπως αυτός του ειδικού φόρου κατανάλωσης ή του ΦΠΑ στα καύσιμα, ώστε να αναχαιτιστεί ο πληθωρισμός αλλά να κινηθεί και ο τροχός της οικονομίας.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…